Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto

Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto

Uşak'ta 7 ay önce, eski sözlüsü 27 yaşındaki Ayşe Bulut'u pompalı tüfekle öldürüp, annesi 60 yaşındaki Döndü Bulut'u yaralamaktan tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Mehmet Sezer üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

10.07.2014 16:14

Uşak'ta 7 ay önce, eski sözlüsü 27 yaşındaki Ayşe Bulut'u pompalı tüfekle öldürüp, annesi 60 yaşındaki Döndü Bulut'u yaralamaktan tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Mehmet Sezer üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Sanık Sezer'in Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden beklenen raporu mahkemeye ulaştı. Tam ceza ehliyeti ve akıl sağlığının yerinde olduğu yönündeki raporu inceleyen mahkeme heyeti, duruşmayı karar için 16 Temmuz'a erteledi.

Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına hakkında 'kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs ve alkollü araç kullanmaktan' ömürboyu hapis cezası istenen sanık Mehmet Sezer, öldürülen Ayşe Bulut'un olay sırasında yaralanan annesi Döne Bulut, ağabeyi Harun Bulut, yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve avukatlar katıldı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nce sanık Sezer'in akıl sağlığının yerinde ve tam ceza ehliyeti olduğuna yönelik verdiği rapor mahkeme heyetince incelendi. Ayrıca olayda sol kolundan yaralanan anne Döne Bulut için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden gönderilen rapor da mahkemeye ulaştı. Bulut'un organ kaybı yaşadığı yönündeki rapor mahkeme heyetince incelendi. Duruşma karar için 16 Temmuz'a erteledi.

DURUŞMA SONRASI PROTESTO

Duruşmanın ardından Adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve Bulut'un yakınları, kadın cinayetlerini protesto etti. Ayşe Bulut'un ağabeyi Harun Bulut, "Kadın cinayetlerinin olmasını istemiyoruz, yapanları da şiddetle kınıyoruz. Başbakan ve Cumhurbaşkanının bu olayın üzerinde durmasını istiyoruz. Yapılması gereken kanun değil olması gereken kanunun bir an önce çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

BAŞBAKANA SİTEM

Olayda yaralanan ve sol kolunu bir daha kullanamayacak olan anne Döne Bulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sitem etti. Kızının hayatını kaybettiği ve kendisinin de yaralandığı olayda sanığa en ağır cezanın verilmesini isteyen Döne Bulut şunları söyledi:

"Kadınlar öldürülüyor, Başbakan bunları neden görmüyor? Başbakanın bacısı yok mu? Kadın cinayetlerinin önlenmesini, cinayeti işleyenlerin en ağır cezayı almasını, en önemlisi de asılmalarını istiyorum. Kızım öldü ben de ölümlerden döndüm. Neydi bizim suçumuz?"

'KADIN CİNAYETİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU VERİLSİN'

Grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt şöyle konuştu:

"Duruşmada Ayşe Bulut'u öldüren sanığa 'kasten öldürmek' ve anne Döne Bulut'u yaralamaktan da 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ceza istendi. Bizler sanığın tasarlayarak bu suçu işlediğine ve en ağır cezaya çarptırılması gerektiğine inanıyoruz. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı temsilen bir avukat da müdahil oldu. Bu kadın cinayetleri konusunda önemli bir gelişmedir. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak hükümete sunduğumuz kadın cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış hapis cezası önerisi yargı paketinde ne yazık ki yer almadı. Hükümetin kadın cinayetlerinin önlenmesi adına önerimizi dikkate almasını istiyoruz."

Grup protestonun ardından sessizce dağıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sanık Mehmet Sezer, Merkeze bağlı Karaağaç Köyü'nden Uşak yönüne giden eski sözlüsü Ayşe Bulut'un kullandığı minibüsün önünü keserek av tüfeğiyle ateş açmıştı. Minibüsteki anne Döne Bulut ile direksiyonda bulunan kızı Ayşe Bulut yaralanmıştı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Ayşe Bulut yaşamını yitirirken, anne Döne Bulut tedavi sonrası engelli kaldı. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayeti Duruşması Sonrası Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement