Kadın Emeği İçin İki Mağaza - Son Dakika
Güncel

Kadın Emeği İçin İki Mağaza

Kadın Emeği İçin İki Mağaza

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınlar tarafından üretilen el sanatı ürünlerinin satılması amacıyla "Armaiti 1-2" adlı iki satış mağazasını törenle hizmete açtı.

07.05.2015 10:27

Mesleki eğitim kurslarında üretilen el sanatı ürünlerinin satışının yapılacağı iki satış mağazasının açılış töreni Vedat Aydın Parkı bitişiğinde gerçekleştirildi.

HDP, DBP il yöneticileri, HDP Milletvekili Adayları İmam Taşçıer, Nesrin Şanlı ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Büyükşehir Belediyesi'nin 25 ayrı dalda mesleki eğitim kursları verdiğine dikkat çekerek, bu kurslara katılanların büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu söyledi.

Kursa katılanların bir meslek dalında eğitim gördüğüne ve eğitim sonunda söz konusu alanda çalışılabileceğini belgeleyen sertifika aldığına işaret eden Kışanak, kurslar sonucunda vatandaşların meslek edindiğini bildirdi. Kışanak, "Bizim her bir kursumuz aynı zamanda bir atölye gibi çalışıyor. Orada eğitimi veren arkadaşlarımız, eğitime katılan vatandaşlarımız el birliği ile üretimler gerçekleştiriyorlar. Biz ortaya çıkan bu ürünleri aynı zamanda kentimizin tanıtımı, turizm faaliyetlerine katkı sunabilecek turistik eşyalar olarak da üretip kentimizin tanıtımına katkı sunmak istedik" dedi.

Kadın İstihdamına İmkan Sağlayacak

Büyükşehir Belediyesi dışında kadın kooperatiflerinin ve kadın kurumlarının da üretimleri olduğunu dile getiren Kışanak, şunları söyledi: "Üretilen ürünler için satış mağazalarına ihtiyaç vardı. Biz bugün burada iki tana satış mağazası açtık. Bir tanesi Büyükşehir Belediyemizin el sanatlarıyla ilgili atölyelerinde ve meslek edindirme kurslarında üretilen ürünlerin satışı için biri de kadın kurumlarımızın ürettiği ürünlerin satışı için olacak."
Açılan satış mağazalarında kadınların çalışacağını vurgulayan Kışanak, yapılan çalışmanın kadın çalışması olduğunu, kadınlara istihdam imkânı yaratacağını ve aynı zamanda kentin tanıtımına katkı sağlayacak bir turizm faaliyeti olduğunu dile getirdi.

Kentte Yaygınlaştırılacak

Bu tür çalışmaları yaygınlaştıracaklarını aktaran Kışanak, kentin farklı yerlerinde sadece kadınların ürettiği ürünlerin satıldığı yerler oluşturulacağını ve böylece kadınları üretime dahil edeceklerini kaydetti. Mahalle halkına ve esnaflara da seslenen Kışanak, satış mağazalarının sahiplenilmesini istedi.

Taşçıer: Bu Emek Gün Yüzüne Çıkacaktır

Kışanak'ın ardından konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İmam Taşçıer, "Kürt coğrafyasında bütün emeği kadınlar sarf eder; ama bu hep arka planda alır. Bugünden sonra Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bu emek gün yüzüne çıkmıştır, çıkacaktır. Kadın toplumda hak ettiği konumunda, hak ettiği gibi değer görecektir." dedi. HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen ise satış mağazalarının komünal bir yaşamın önünü açacağını söyledi. Konuşmalardan sonra Kışanak ile konuklar, hep beraber satış mağazalarını hizmete açtı. Tören, halaylar ve zılgıtlarla sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kadın Emeği İçin İki Mağaza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement