Kadına Yönelik Şiddet Tiyatroyla Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Şiddet Tiyatroyla Protesto Edildi

Kadına Yönelik Şiddet Tiyatroyla Protesto Edildi

- Taksim'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Toplanan Bir Grup, Kadına Yönelik Şiddeti Anlatan Temsili Tiyatro Gösterisi Yaptı.

06.03.2011 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Taksim'de 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle toplanan bir grup, kadına yönelik şiddeti anlatan temsili tiyatro gösterisi yaptı.

Taksim Tramvay Durağı yanında saat 13.00 'de bir araya gelen HKP üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, ? Emekçi kadının mücadelesi, İnsanlığın kurtuluş mücadelesidirö,öYaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günüö yazılı pankartlar açtılar. Grup ayrıca, ?8 Mart kızıldır, kızıl kalacak","Türbana özgürlük mücadelesi 4'den 1'i olma mücadelesidir" yazılı dövizler taşıdılar. ?Yaşasın 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü", şeklinde sloganlar atan göstericiler, Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın da canlandırıldığı kadına yönelik şiddeti anlatan tiyatro gösterisi sergilediler.

8 MART EMEKÇİ KADINLARIN GÜNÜDÜR

Grup adına basın açıklamasını HKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Ankut yaptı. Ankut, New York'lu kadın dokumu işçilerinin 8 Mart 1857'de 8 saatlik işgücü isteği ile grevler başlattığını ifade ederek, ?Ancak işverenin tepkisi en küçük insanlık duygusundan acımasızca bir saldırı olmuştur. Erkek ve kadın işçilerin bu şanlı eşlemi kanla bastırılmıştır. 129 dokuma işçisi kadın katledilmiştir.Ama bu acı Dünya İşçi sınıfının bilincine bir daha çıkmamak üzere kazınmıştır. 1910 yılında 2'inci Kadın Enternasyoneli'nde Clara Zetkin'in önerisiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilmiştir. Demek ki 8 Mart emekçi kadınların günüdür. Ne dünya halklarını kendi emelleri için kana boğan Hillary Clinton'ların, Condoleezza Rice'ların nede ülkemizde işçi sınıfının kanını emen Ümit Boyner'lerin günüdür" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Şiddet Tiyatroyla Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement