Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, işitme engelli öğrencilere, işaret diliyle Sütçü İmam ve bayrak olayı anlatıldı.

10.02.2016 14:05

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, işitme engelli öğrencilere, işaret diliyle Sütçü İmam ve bayrak olayı anlatıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğünün organizasyonuyla kentteki okullarda öğrenim gören işitme engelli öğrenciler, ilk önce, hamamdan çıkarken kadınların peçesini açmak isteyen Fransız ve Ermeni askerlerine ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam'ın kabrini ziyaret ederek dua etti. Öğrenciler, Sütçü İmam'ın hikayesini, İbrahim Latif Aslan'ın işaret diliyle tercümesinden öğrendi.

Bayrak olayının da işaret diliyle anlatıldığı öğrenciler, daha sonra Uzunoluk Çeşmesi'ni gezdi ve Kahramanmaraş Kalesi'ndeki Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret etti. Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, gazeteciler yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kapsamında işitme engelli öğrencilere işaret diliyle kentin geçmişini anlattıklarını söyledi.

İşitme engelli öğrencilere milli mücadelenin gerçekleştiği yerleri de gezdirdiklerini ifade eden Akşam, "Sütçü İmam Türbesi'ne gidip dua ettiler. Çocuklarımıza bayrak olayı anlatıldı. Kalemize çıkıp orada Kurtuluş Müzesi'ni gezerek öğrencilerimize Kahramanmaraş'ın ilk defa kurtuluşunu işaret diliyle tercüme ettik" dedi. Gaziler İşitme İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden Fatma Öksüz ise Kahramanmaraş'ı kurtaran kahramanlara teşekkür ettiklerini söyledi. İşaret diliyle tarihlerini öğrenmekten mutluluk duyduğunu anlatan Öksüz, "Bize böyle bir vatan bıraktıkları için onlara dua ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement