Kalkınma Bakanı Yılmaz Balıkesir'de - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Balıkesir'de

Kalkınma Bakanı Yılmaz Balıkesir\'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında öğrenci ve öğretim üyelerine verdiği mesajda, Üniversitelerin özerk, akademik ve mali yönden daha özgür, daha rekabetçi olabilmesi için mevcut Anayasa'nın değişmesi gerektiğini söyledi.

29.09.2011 16:18

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında öğrenci ve öğretim üyelerine verdiği mesajda, Üniversitelerin özerk, akademik ve mali yönden daha özgür, daha rekabetçi olabilmesi için mevcut Anayasa'nın değişmesi gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Anayasa değişikliklerine paralel olarak, yüksek öğretim reformunu gerçekleştiririz ve üniversitelerimiz çok daha etkili birimler haline gelir" dedi.

Bugün İstanbul'dan Balıkesir'e helikopterle gelerek bazı ziyaretlerde bulunan, açılışlara katılan Bakan Yılmaz'ın ilk durağı Balıkesir Valiliği oldu. Vali Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret eden Yılmaz'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Tülay Babuşçu ve Ali Aydınlıoğlu ile Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok eşlik etti. Vali Yılmaz Arslan, Bakan Cevdet Yılmaz'a zeytin, zeytinyağı, Yağcıbedir Halısı ve Balıkesir'in ünlü Beyaz Zambak kolonyası armağan etti.

YÜKSEK ÖĞRENİM REFORMU YENİ ANAYASAYA BAĞLI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Yılmaz Arslan'ı ziyaretinden sonra, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı gönderdiği akademik yılı açılışında, Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Üniversitesi'nin yapısı ve gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın konuşmasının ardından öğretim üyeleri ve öğrencilere seslenen Cevdet Yılmaz, Üniversitelerin öğrencilerin mevcut bilgi aldıkları yerler olarak algılanmaması gerektiğini, yeni teknolojiler geliştiren, sosyal, kültürel ve sanatsal alanda, içinde bulundukları yöreye katkı sağlayan kurumlar olarak görülmesi gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bölgesel gelişmede üniversiteleri bir lokomotif gibi görüyoruz. Son dönemlerde mecliste yeni anayasa hazırlıkları var. Bilgi topluluğu ve 21'inci yüzyıl şartlarında ilk 10 ekonomi arasına gireceksek, dünyanın 1'inci liginde olan ülkelerinden biri haline geleceksek, mevcut anayasa ile bunu gerçekleştiremeyiz. İleri demokrasi olacaksak, yeni bir anayasaya, insanı odağına almış, temel hak ve özgürlükleri en geniş anlamda tanıyan yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Anayasayı yapmak hükümetin görevi değil meclisin görevi. Biz parti olarak buna en üst düzeyde katkı sunmaya gayret edeceğiz. Bu aynı zamanda yüksek öğrenim için de çok önemli. Çünkü yüksek öğretim sistemimizin reformu da yeni anayasaya bağlı. Burada yüksek öğretimi düzenleyen maddelerin yeniden gözden geçirilmesine bağlı. Yüksek öğretim sistemimizin reforme edilmesi gerekiyor. Yüksek öğretim kurumunun akreditasyon yapan, kalite standartları belirleyen koordinasyon yapan yöne doğru dönüşmesi gerekiyor. Üniversitelerimizin, akademik ve mali yönden daha özgür kurumlara, daha rekabetçi yapılara dönüşmesi gerekiyor. Anayasa değişikliklerine paralel olarak yüksek öğretim reformunu gerçekleştiririz ve üniversitelerimiz çok daha etkili birimler haline gelir."

OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Bakan Yılmaz, akademik yıl açılış töreninin ardından, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi inşatında incelemelerde bulunduktan sonra Balıkesirli hayırsever Ercan Kıvrak'ın bir milyon lira vererek yaptırdığı, Ercan Kıvrak İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı. Eğitime katkılarından ötürü Ercan Kıvrak'a teşekkür plaketi veren Yılmaz daha sonra da Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan'ı ziyaret etti. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Balıkesir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement