Kalkınmada Birlik, Sporda Birlik:UNİKOP Spor Oyunları Başladı - Son Dakika
Güncel

Kalkınmada Birlik, Sporda Birlik:UNİKOP Spor Oyunları Başladı

Kalkınmada Birlik, Sporda Birlik:UNİKOP Spor Oyunları Başladı

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde KOP Bölge İdaresi Başkanlığı ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği UNİKOP Spor Oyunları'nın açılış müsabakaları gerçekleştirildi.

25.10.2013 21:30  Güncelleme: 21:28

Selçuk Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği UNİKOP Spor Oyunları organizasyonunda futsal ve voleybol branşlarında yapılan müsabakalarda takımlar eşleşti.

Selçuk Üniversitesi Aleaddin Keykubat Kampüsü 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış müsabakalarına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, ÜNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Danışmanı Yrd.Doç. Dr. Mehmet Şahin, üniversitelerin temsilcileri, öğretim üyeleri ve sporcular katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, "UNİKOP tarafından ilk kez gerçekleştirilen UNİKOP Spor Oyunları, sadece Konya'nın değil bölgenin kalkınması amacıyla kurulmuş ve bu birlik üniversite öğrencilerini spor oyunlarıyla bir araya getirmeyi hedeflemiştir. Bu hedef doğrultusunda müsabakaların tüm üniversiteler açısından başarılı geçmesini diliyorum. Ayrıca bu organizasyonun bir gelenek olup devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

"İLKİNİ GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Spor oyunlarının ilkine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, "Başkanlığını Sayın Rektörümüzün yaptığı bu organizasyonda kendisi aramızda bulunamadığı için tüm sporculara saygı ve sevgilerini iletti. Tabi ki bu organizasyon sadece görsel açıdan bir aktiviteden ibaret değil. ÜNİKOP çatısı altında tüm üniversitelerimizin birlikte önemli bir güç olduğunun göstergesidir. Bu göstergenin ilki de şu an üniversitemizde gerçekleşmektedir. Bunun gururunu yaşıyoruz. Bize bu gururu yaşatan bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek müsabakalarda UNİKOP Bölgesi üniversitelerinin futsal ve voleybol takımları mücadele edecek. Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda 3 voleybol müsabakası ve 75. Yüzyıl Spor Salonu'nda ise 8 futsal müsabakası gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kalkınmada Birlik, Sporda Birlik:UNİKOP Spor Oyunları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement