Kalp Hastası Abdulsamet, İlk Resim Sergisini Açtı - Son Dakika
Güncel

Kalp Hastası Abdulsamet, İlk Resim Sergisini Açtı

Kalp Hastası Abdulsamet, İlk Resim Sergisini Açtı

Van'da kalp kapaklarından rahatsızlığı bulunan 10 yaşındaki Abdulsamet Işık, ilk resim sergisini açtı.

29.04.2015 11:52

Van'da kalp kapaklarından rahatsızlığı bulunan 10 yaşındaki Abdulsamet Işık, ilk resim sergisini açtı. Hastalığı nedeniyle 5 kez ameliyat olan ve 2 yıldır okula gidemeyen Abdulsamet'in tek hayali, eğitimini tamamlayarak ilerde iyi bir ressam olmak.

Van'ın Edremit İlçesi Şabaniye Mahallesi'nde oturan Abdulsamet Işık, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğtimi Fakültesi Sergi Salonu'nda ilk resim sergisini açtı. Kalp hastalığı nedeniyle defalarca cerrahi müdahale yapılan ve 2 yıldan bu yana okula gidemeyince evde eğitim gören Abdulsamet'in doğa ve hayvan resimlerinden oluşan 40 tablosu sergilendi. Bir hafta boyunca sergilenecek resim sergisi, Işık'ın arkadaşları, ünivrsite öğrencileri ve diğer ziyaretçilerin beğenisini topladı. Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Abdulsamet Işık, "4 yaşından beri resim yapıyorum. Genelikle hayvan ve doğa resimleri çiziyorum. Kendimi resimde başarılı buluyorum. Hedefim ilerde eğitimimi tamamlayarak çok iyi bir ressam olmak" dedi.

Hastalığından dolayı Abdulsamet'in okula gidemediğini ve bu nedenle çok üzüldüğünü belirten yerel müzisyen babası Sinan Işık şöyle konuştu:

"Abdulsamet, hastalığı nedeniyle 5 defa ameliyat oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmen tarafından hafta içi her gün 2 saat eğitim görüyor. Bu eğitimin yanı sıra Abdulsamet 4 yaşından bu yana en sevdiği işi yaparak resim yapıyor. Resim konusunda oldukca başarılı. İsteği ve öğretmenlerinin tavsiyeleri üzerine bu sergiyi açtık. O da, biz de çok mutluyuz." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kalp Hastası Abdulsamet, İlk Resim Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement