Kandil'in Yaptığı Jesttir, Kutsal Bir Adımdır - Son Dakika
Güncel

Kandil'in Yaptığı Jesttir, Kutsal Bir Adımdır

Kandil\'in Yaptığı Jesttir, Kutsal Bir Adımdır

BDP'nin Antalya'da düzenlediği nevruz kutlamasında konuşan Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, barış ve kardeşliğin ilk adımının Kandil'de atıldığını öne sürdü.

17.03.2013 18:07  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP'nin Antalya'da düzenlediği nevruz kutlamasında konuşan Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, barış ve kardeşliğin ilk adımının Kandil'de atıldığını öne sürdü. Zenderlioğlu, "Kandil'in yaptığı önemli bir jesttir ve kutsal bir adımdır" dedi.

Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda yaklaşık 8 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen kutlamalarda yerel müzik grupları, Koma Mazlum ve Hozan Cane sahneye çıktı. Nevruz kutlamalarına katılan çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, sıkça Abdullah Öcalan lehine slogan attı, halay çekti. Nevruz kutlamaları yapan gruba yönelik protestoda bulunak isteyen gruplara polis tarafından izin verilmedi. Güvenlik güçlerinin, ilk kez gösterilerin yapıldığı alanda arama yapmadığı gözlendi. Aramaları özel güvenlik yaparken, Çevik Kuvvet ise gösteri alanının oldukça uzağında konuşlandı.

BDP MİLLETVEKİLİ DE KATILDI

Nevruz kutlamasına katılan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, 2013 Nevruzu'nu diğerlerinden daha fazla önemsediklerini belirterek, "Barış ve kardeşliği pekiştiren bir sürecin başlangıcı olduğu için ve özellikle Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın bu sürecin baş mimarı oluşu ve bu sürecin tıkanan damarlarının açılışını anlamlı buluyoruz" dedi.

Barış ve kardeşliğin ilk adımının Kandil'de atıldığını öne süren Milletvekili Zenderlioğlu, "Kandil'in yaptığı önemli bir jesttir ve kutsal bir adımdır. Onu öyle değerlendirmek gerekir. Dolayısıyla bu adımın nevruza denk gelmesi, hatta Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın açıklamaları olacaktır. Bu açıklamalar bu sürece ayrı bir renk katacaktır" diye konuştu.

ÖCALAN, NEVRUZ'UN RUHUNA UYGUN MESAJ VERECEKTİR

Zenderlioğlu, bugün Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan bulunduğunu ve Kürtlerin burada statü istediğini de belirterek, Suriye'deki statünün oradaki halk tarafından günden güne örüldüğünü ve duvarlardaki taşların kan ve ter içinde günden güne yükseldiğini kaydetti. Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta Kürt halkına nasıl sesleneceğine ilişkin Hüsamettin Zenderlioğlu şunları söyledi:

"Nevruzun ruhuna uygun, sürecin ruhuna uygun bir mesaj vereceğini biliyoruz. Bunun araçları ne olursa olsun, argümanları ne olursa olsun, önemli olan o mesajın amacına hizmet etmesidir. Eğer o mesaj amacına hizmet ediyorsa araçlar çok önemli değildir. O vesile ile önemsiyoruz."

Zaman zaman kullandıkları terimlere çok abartılı yaklaşıldığının da altını çizen Zenderlioğlu, "Biliyorsunuz, Kürtlerin ana dili Kürtçedir. Yaşadığı coğrafya ise Kürdistan'dır. Yani biz bunu yeni icat etmiş değiliz. Bugün Kürtlüğün her şeyi yasaklanmıştır. Eğer özgürleşen, eğer demokratikleşen bir Türkiye bunu sağlayabilirse bin yıl daha birlikte yaşayabiliriz. Bunun için de bir engel yok" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kandil'in Yaptığı Jesttir, Kutsal Bir Adımdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement