Kapıcılıktan Tıp Fakültesi'ne - Son Dakika
Güncel

Kapıcılıktan Tıp Fakültesi'ne

Kapıcılıktan Tıp Fakültesi\'ne

Tıp Fakültesi'ni Kazanan Genci Kayıt Yaptıramama Endişesi Sardı.

27.08.2010 14:32

Şanlıurfa'da, ailesiyle birlikte bir apartmanda kapıcılık yapan 20 yaşındaki İbrahim Halil Çelik, üniversite sınavında elde ettiği puan ve yaptığı tercihin ardından hayali olan Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazandı. Ancak, maddi imkansızlık nedeniyle kayıt yaptıramayacak durumda olan Çelik, "Yıllardır tek hayalim doktor olmaktı. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirmek için önümde bir tek kayıt engeli kaldı. İnşallah bu konuda birileri bana destek olursa, kapıcı dairesinden çıkıp doktor olarak insanlara şifa dağıtacağım" dedi. Tek isteğinin oğlunun okuması olduğunu söyleyen anne Nuray Çelik ise, "Bizi hor görmeyin, ne olur oğluma yardım edin" diyerek gözyaşı döktü.

Yenişehir Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda kapıcılık yapan Mustafa-Nuray Çelik çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan 20 yaşındaki İbrahim Halil Çelik, ÖSYS sınavında elde ettiği 515 puanla Elazığ'da bulunan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazandı. Liseyi bitirdikten sonra iki kez sınava giren ancak Tıp Fakültesi'ne girecek puanı elde etmediği için vazgeçen Çelik, hayali olan bölümü kazanmanın mutluluğunu buruk şekilde yaşıyor. Ekonomik problemlerden dolayı kayıt ve okul masraflarını karşılayamayacak olmanın üzüntüsünü yaşayan Çelik, "İnşallah birileri bana destek olur ve kaydımı yaptırabilirim. Çünkü, hep Tıp Fakültesi'ne gitmeyi hayal ederdim, şimdi bunu gerçeğe dönüştürebilmek için destek bekliyorum" dedi.

Tıp Fakültesi'ni kazanmasıyla arkadaşları, öğretmenleri ve yakınları tarafından takdir edilen Çelik, yerleri süpürüp, camlarını silip, çöplerini topladığı apartmanda kapıcılık yapan ailesine yardımcı oluyor. Umutla kendisine uzanacak yardım elini bekleyen Çelik, "Çocukluktan bu yana sürekli doktor olmak istiyordum. 2 yıl önce liseyi bitirdim. 2 yıl girdiğim sınavlarda iyi sonuçlar elde etmeme rağmen, puanım Tıp Fakültesi'ne girmeye yetmiyordu. İki odalı kapıcı dairesinde bir yandan ders çalışıyor, bir yandan anne ve babama apartman işlerinde yardım ediyordum. Geçen yıl bir kişinin aracılığı ile Saraç Eğitim Kurumlarında ücretsiz olarak dershaneye gittim. Orada rahat çalışma imkanı bulup sınava girince elde ettiğim puan ile Tıp Fakültesi'ne girmeye hak kazandık. Yaptığım tercih ile de Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleştirildim" dedi.

ŞİFA DAĞITMAK İSTİYORUM

Halen apartman dairelerini dolaşıp çöp toplayan, anne ve babasıyla birlikte apartman sakinlerinin taleplerini karşılayan Çelik, "Ben çok azmettim ve sonunda Tıp Fakültesi'ni kazandım. Kayıt dönemi olmasına rağmen ben zor durumdayım. Zor durumda olduğum için kayıt yaptıramadım. Şu anda kapıcılık yapan anne ve babama yardım ediyorum ama ben doktor olmak istiyorum. Kapıcı bir ailenin çocuğu olarak zor durumdayım ve birileri yardım etmezse kayıt yaptıramayacağım. Hayalimde hep insanlara yardımcı olmak vardı. İnşallah yardım bulursam kapıcı dairesinden çıkıp doktor olarak insanlara şifa dağıtacağım" diye konuştu.

ÇOCUĞUMUZA YARDIM EDİN

Bir çocukları evli olan, iki çocukları da halen okula giden kapıcı 53 yaşındaki Mustafa ile 43 yaşındaki Nuray Çelik çifti, başarısı ile gurur duydukları çocukları İbrahim Halil'i öperek kutladı. Çocuklarının Tıp Fakültesi'ni kazandığını öğrendiklerinde çok mutlu olduklarını söyleyen baba Mustafa Çelik, "İnşallah oğlum doktor çıkıp gurur kaynağımız olur" derken, anne Nuray Çelik ise, "Ne olur çocuğuma yardım edin. Kapıcı diye hor görmeyin ve üniversiteye gitmesi için destek verin" diye gözyaşı döktü.

İbrahim Halil Çelik'in bir yıl ücretsiz eğitim gördüğü Saraç Eğitim Kurumları yöneticilerinden Eymen Saraç ise, başarısı ile kendilerinin de gurur duydukları öğrencilerine destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Saraç, öğle arası verildiğinde arkadaşlarının lokantalarda yemek yediği sırada İbrahim Halil'in babasının yanına gidip apartman işlerinde yardımcı olduğunu gördüklerini belirterek, "Biz İbrahim Halil'in bu örnek davranışını gördükten sonra kendisine daha çok kenetlendik. Elimizden geldiğince ona destek olduk ve kendisi de çok çalışarak hayali olan Tıp Fakültesi'ni kazandı. Biz başarısı ile sevindiğimiz İbrahim Halil'e destek olmayı sürdüreceğiz ama duyarlı insanlarımızın da bu örnek öğrenciye sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapıcılıktan Tıp Fakültesi'ne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement