Karagöz ve Hacivat Yeni Repliklerine Kavuşacak - Son Dakika
Güncel

Karagöz ve Hacivat Yeni Repliklerine Kavuşacak

Karagöz ve Hacivat Yeni Repliklerine Kavuşacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Karagöz Hacivat gölge oyunu metni yazım yarışması'na 107 eser başvurdu.

12.07.2012 16:26

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen 'Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu Metni Yazım Yarışması', metin yazarlarından yoğun ilgi gördü. 107 eserin katıldığı yarışmanın sonuçları Ekim ayında açıklanacak, ödül töreni de Kasım ayında yapılacak.

Türk kültürünün 600 yıllık geleneğinin çağdaş normlar ve güncellenmiş metinlerle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen 'Karagöz Hacivat Gölge Oyunu Metni Yazım Yarışması', metin yazarlarından büyük ilgi gördü. 29 Haziran Cuma gününe kadar metinlerin gönderildiği yarışmaya, 107 eser katıldı. Metinlerin alanında usta jüri üyeleri tarafından titizlikte değerlendirildiği sürecin ardından, yarışmanın sonuçları Ekim ayında açıklanacak.

Edebi nitelikleri yüksek eserlerin başvurduğu yarışmanın seçici kurulunda Prof. Dr. Özdemir Nutku, UNIMA Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ve Karagöz sanatçısı, araştırmacı Ünver Oral yer alıyor. Yarışmanın sekreteryasını da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman üstleniyor.

Oyun yazar ve adaylarını farklı bir biçim olan gölge oyunu metni yazmaya yönlendirmek, Türk Gölge Oyunu repertuarına yeni oyunlar kazandırmak ve bunları yayınlayarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni de Kasım ayında gerçekleştirilecek. Konunun serbest olduğu yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin 500 TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon kazanacak metinlerin yazarlarına da bin TL para ödülü verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karagöz ve Hacivat Yeni Repliklerine Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement