Karagül, "Bizi Lider Görüyorlar" - Son Dakika
Güncel

Karagül, "Bizi Lider Görüyorlar"

Karagül, "Bizi Lider Görüyorlar"

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Tv Net Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün katılımı ile devam edildi.

27.02.2012 13:54

Kartepe'de ayın gündeminin değerlendirildiği söyleşilere Prof. Dr. Osman Özsoy moderatörlüğünde Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Tv Net Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün katılımı ile devam edildi. "Türk Dış Politikası Nereye Gidiyor" konulu söyleşide konuşan Karagül, dış politika üzerine merak edilen konularda açıklamaları ile konukların kafalarında ki sorulara ışık tuttu.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliği yaptığı Karagül'ün söyleşisi, şanlı geçmişimizin yaşandığı Çanakkale 1915 Müzesi materyallerinin bulunduğu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki atmosferde gerçekleşmesi ayrı bir önem kattı. Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kartepe Ziraat Odası Başkanı Yaşar Yıldız, Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Sağlam, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Kartepeliler programa yoğun ilgi gösterdiler.

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül yaptığı konuşmada; "Ortadoğu ve çevremizde yaşanan gelişmeleri kavrayabilmemiz için tarih bilmemiz gerekir. Tarihi iyi bilmek ve kavramak şart. Arap Baharı diye adlandırılan gelişmeler çok bilinmeyenli denklemlerle dolu. Mısır, Tunus gibi ülkelerde yaşananlar ile Suriye'yi karıştırmamak lazım. Suriye tarih boyunca hep kilit konumunda olmuştur. Oradaki çatışmaların sona ermesi, İran, Rusya, Çin, ABD, Avrupa'nın beklentileri, bu bölgedeki stratejileri nedeniyle zor görünüyor" dedi.

Türkiye'nin son 300 yılın en güçlü dönemini yaşadığını belirten Karagül, "Uygulanan dış politika, gelişen şartlar, oluşan konjonktür bizi bu konuma taşıdı. Özellikle Ortadoğu'da Türklere bakış açısı değişmeye başladı. Bizi artık lider görüyorlar. Yıllardır bizi kapısında bekleten AB ekonomik açıdan çöküyor. Muhtemeldir ki parçalanacaklar" diye konuştu.

Gündeme dair merak edilen pek çok konu hakkında açıklamalarda bulunan İbrahim Karagül, salondaki dinleyicilerinin sorularını da cevapladı. Söyleşi Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık yazar İbrahim Karagül'e teşekkür plaketi takdimi ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karagül, 'Bizi Lider Görüyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement