Başkan Yıldırım "Tarihimize Sahip Çıkıyoruz"
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yapmış olduğu açıklamada "Geçmişten aldığımız mirası tarihine uygun şekilde gelecek nesillere emanet etmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Karamürsel tarih kokuyor, Karamürsel Belediyesi olarak bugüne kadar geçmişimize ve tarihimize her zaman sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.
Karamürsel Belediyesi tarihine sahip çıkmaya devam ediyor. 17.yüzyılda Mimar Sinan tarafından yapılan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yeniden onarılan tarihi Valideköprü'ye çevre düzenlemesi yapılıyor.
Karamürsel Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan çevre düzenlemesi kapsamında, köprü orijinaline uygun dere taşı ile döşeniyor.
Yalova'nın Altınova ile Bursa'nın İznik ilçelerine ulaşımda kullanılan Tarihi Valideköprü'yü ziyaret edenler için oturma bankaları, kamelyeler, bitkisel çalışmalar ve ağaçlandırma yapılacak.
TARİHİ KÖPRÜ
Karamürsel ilçesinden güneye doğru, Karaahmetli, Hayriye, Yalakdere mahallelerinden geçen ve İznik'e giden yolun üzerinde bulunan Valideköprü 17.yy.'da yaptırıldı. Kösem Sultan, Turhan Sultan veya Emetullah Sultan'dan birinin yaptırdığı rivayet edilen Valideköprü, üç gözlü, sivri kemerli ve iki yanı korkuluklarla çevrilidir. Klasik Türk Mimarisi tarzında kesme taşlarla yapılmıştır. Boyu 64 metre, döşeme eni ise 450 metredir.
KARAMÜRSEL'E HİZMET ETMEK MUTLULUK
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Karamürsel'e ve Karamürsel halkına hizmet etmekten büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirterek "Karamürsel Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. İlk etapta sahilde bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün teşrif ettiği belediye binamızın restorasyonunu gerçekleştirdik. Hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra tarihi belediye binamızı müze olarak kullanacağız ve hemen yanında bulunan alana Karamürsel halkının kurtuluş savasında göstermiş olduğu milli mücadele dönemini canlandıracak park yapılacak" dedi.
KARABALİ CAMİİ'DE ÇALIŞMALAR DEVAM
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, tarihi hamamın restorasyon çalışmalarının başladığını belirterek, projenin tamamlanmasıyla birlikte tarihi hamamın müze yapılarak halka açılacağını söyledi.
Başkan Yıldırım ayrıca Karabali Camiinin de tarihine uygun şekilde yenileceğini belirterek "Acele ve yanlış kararlarla değil, zamanı gelen doğru ve emin adımlarla geleceğimize yönelik yatırımlar yapıyoruz. Bizler geçmişten aldığımız mirası tarihine uygun şekilde gelecek nesillere emanet etmek için çalışıyoruz. Karamürsel Belediyesi olarak bugüne kadar geçmişimize ve tarihimize sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz" dedi.
KARAMÜRSEL KARA BÂLİ BEY KÜLLİYESİ
Kara Bâli Bey Cami olarak bilinen caminin bulunduğu yerde, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun manevi mimarı olarak bilinen Şeyh Edebali soyundan olduğu bilinen 'Kara Bâli Bey İbn-i Ahmet' tarafından, 1 cami, 1 misafir Kervansarayı, 1 Sübyan mektebi ve bunun yanında 1 çeşme ile personelin oturması için 1 ev yaptırıp vakfettiği bilinmektedir. Hamam, Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivinde 629 nolu defterin 456 sahifeleri ve 346 sırasında kayıtlıdır.
İMAR PLANLARIMIZ HAZIR
Başkan Yıldırım yapmış olduğu açıklamada "1902 yılında kurulan Karamürsel Belediyesinin imar planlarını tamamladık. Karamürsel 2016 yılında Dünyanın en büyük ikinci asma köprüsü ile 18 milyonluk nüfusa sahip İstanbul'a komşu olacak. Biz 52 bin nüfusa sahip Karamürsel'e 60 bin insan getirebilecek imar planını yaptık. Eğer yerinde ve zamanında gerekli yatırımları yapabilirsek, gerçek manada Karamürsel'e hizmet etmiş oluruz.
Karamürsel'in sosyal yaşam alanlarını oluşturma çalışmalarımız var, ilçemizin imarını tamamlamak, insan nüfusunu artırmak, sosyal hizmetleri buraya getirmek.
Bizim davamız yeni yapılacak köprüyle beraber, sanayiden uzak, geleceğin doğal yaşam alanı olacak Karamürsel'i planlamak" dedi.
Son Dakika › Güncel › 'Karamürsel Tarih Kokuyor' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?