Karataşoğlu, "Semt Pazarlarını Gözlemliyoruz" - Son Dakika
Güncel

Karataşoğlu, "Semt Pazarlarını Gözlemliyoruz"

Karataşoğlu, "Semt Pazarlarını Gözlemliyoruz"

Yılmaz Karataşoğlu 26 Nisan 2013 Cuma günü Semt Pazarları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

27.04.2013 15:22  Güncelleme: 15:23

Karataşoğlu,ilk olarak Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen'in konuyla ilgili yaptığı açıklamaya değinerek "Sevgili Ziraat Odası Başkanımız zannediyorum benim geçtiğimiz cumartesi günü yaptığım açıklamayı okumadan böyle bir açıklama yapmış.Ben orada sadece Keşanlılar yararlanacak der iken Keşanlı esnaf yararlanacak anlamında bunu söylemiştim.Bu Keşanlı olanın içine tabi ki müstahsil de köylüsü de gelecek.Önce Keşanlılar yararlanacak demiştik. Zannederim bu açıklamayı görmeden bu açıklamayı yapmış sayın oda başkanımız.Ben yine şahsen eleştiri ve özeleştiri mekanizmasının çalışmasını çok arzulayan bir insanım.Bizlerin olaylara bakış açısı zaten bellidir.Ben sosyal demokrat bir partiden Keşan Belediye Meclis üyeliğine seçildim.

Dolayısıyla benim bağlı bulunduğum siyasi partinin köylüye bakış açısı, ekonomiye bakış açısı,taban fiyatlarına bakış açısı bellidir. Doğal olarak benim de bunlardan ayrı hareket etmem mümkün değildir. Sayın oda başkanı belediye başkanımızın bize verdiği komisyon başkanlığı görevini yaparken sadece esnafını düşünecek demiş.Biz tabi ki Keşanlı esnafımızı düşüneceğiz ama bu Keşan esnafımızı düşünürken bunların içine müstahsillerde girecek köylüler de girecek.Ben Keşanlı derken bunları da kastetmiştim aslında.Semt pazarlarından odaya kayıtlı bütün esnafımız yararlanacak.Belgesi olan herkes yararlanacak.Bizim köylüleri ya da müstahsili dışladığımız söyleniyor.

Kesinlikle öyle bir şey yok.Esnaf Odaları Başkanı İbrahim Aldanmaz'da zannediyorum bir açıklama yapmış. Biz müstahsilimizi dışlamadığımızı yeni düzenlediğimiz pazaryerinde onlara en azından esnafla yan yana yer vermekle göstermiş olduk. Oradaki metre küçük gelmiş olabilir. Semt pazarları ile biz yeni tanışıyoruz. Dolayısıyla semt pazarlarının ne kadar verimli olacağını yaşamadan bilemeyiz.3-5 hafta semt pazarlarına alışma süreci geçireceğiz. Eğer burada bizim esnaf arkadaşlarımız kurduğumuz semt pazarlarında ki karşılayamayacak diye kesinlikle bakmıyorum.Müstahsil arkadaşlarımızı da değerlendirebiliriz.Onlar da bizim insanlarımız. Biz önce Keşanlı derken hepsini kastettik. Keşan kamuoyuna bu olayı çok yanlış anlattılar.Biz müstahsile karşıymışız gibi anlattılar 1, 2 bir de bizim pazarcı esnafımızın bayat mal satabileceği anlamında bir şeyler söylendi.Bu kesinlikle doğru değil.Hal binamıza her gün İstanbul'da dahil olmak Antalya bölgesinden her gün taze sebze meyva geliyor.Bizim Ziraat Odası Başkanımız Sayın Şen orada Antalyalılara mı çalışalım diye bir ibarede bulunmuş.Ama bugün oda başkanımızın açıklamalarına baktığımızda o Antalya dediğiniz yer dünyanın her yerine mal gönderiyor şu an.

Onlar da yerli mal.Müstahsil arkadaşlarımızın 12 ay boyunca burada malı bitmiyor.Neden kaynaklanıyor bu? 3-4 ay malını çıkarıp satıyor doğaldır bu. Ama kalan 7-8 ayda da bizim halimizden giderek sanki bir esnaf gibi kendi tezgahlarında satıyorlar.Biz bugüne kadar buna da bir şey demedik.Müstahsil arkadaşlarımızın tezgahlarında muz dahi var ve bitmiyor.Bunun nasıl bir açıklaması olur bilmiyorum.Ama bu neden böyle diye bugüne kadar bir şey söylemedik.Biz önce Keşanlı derken bunları da kastettik.Biliyorsunuz yer paylaşımlarını yaparken bize daha önce muhtarlardan talepler geldi.Ama semt pazarları için hiçbir muhtarımız bizden yer talebinde bulunmadı.Yani bize bir talep gelmedi bu konuda.

Biz de dolayısıyla bu semt pazarlarının ne kadar verimli olacağını bilmediğimiz yaşamadığımız için hatta kısıtlı sayıda yapmaya çalıştık.Sonradan pazarcı arkadaşlarımızdan bazıları mağdur olacaktı onun için kim istediyse hepsine yer verdik.Biz başından beri söylüyoruz sayın belediye başkanımızda aynı düşüncede biz hiç bir zaman için esnafımızın karşısında değil hep yanında olmaya çalıştık.Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.Bakın ben müstahsillerimizin bizden bir yer talebinde bulunmadığını belirtiyorum. Eğer bulunurlarsa ve bu semt pazarları da verimli olursa neden olmasın. Sonuçta onlar da Keşan esnafı ve Keşanlı.Pazarı belediye başkanımızla gezdiğimizde halkın memnuniyetini gördük" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karataşoğlu, 'Semt Pazarlarını Gözlemliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement