Kardeşlerin Ölüm Oyunu - Son Dakika
Güncel

Kardeşlerin Ölüm Oyunu

Kardeşlerin Ölüm Oyunu

Silivri'de Ağabeyi ile Oyun Oynayan 3,5 Yaşındaki Emin, Annesinin Sıcak Nedeniyle Açtığı Pencereden Aşağıya Düştü. 5. Kattan Yere Çakılan Küçük Çocuk Feci Şekilde Can Verdi.

15.08.2010 15:27

Silivri'deki inanılmaz olay cuma günü öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre anne Neşe Akan, 13 yaşındaki Tarık, 8 yaşındaki Taylan ve 3,5 yaşındaki Emin Tuğra'yı sıcak nedeniyle camını açtığı odada bırakarak mutfağa geçti.

Küçük çocuklardan Taylan ve Emin Tuğra oyuncak silahla oyun oynamaya başladı. Bu sırada iddiaya göre Emin Tuğra koltuğun hemen yanında bulunan açık camdan aşağıya düştü. 35 yaşındaki anne Neşe Akan, çocuklarından gelen çığlık üzerine odaya koştu. Ancak Emin Tuğra orada değildi. Büyük oğlu Tarık'ın durumu anlatması üzerine pencereden bakan anne Akan, korkunç manzara ile karşılaştı. 5. kattaki dairenin penceresinden aşağıya düşen küçük Emin'in yardımına çevredekiler koştu. Hemen hastaneye kaldırılan küçük Emin hastanede hayatını kaybetti

"DÜNYA BAŞIMIZA YIKILDI "

Baba Turgay Akan, acı haberi kendisine eşi Neşe Akan'ın verdiğini söyledi.

Akan, "Oyun oynarken diyebiliriz. Ağabeyi burada o da cam kenarında tabancayla oynuyormuş. Cam kenarında geziyormuş. Eşim de ben nasıl olsa içerideyim, camı açayım birşey olmaz demiş. Sinekliği tutan ufak bir mandal var. Eşim bakıyor etrafına Tuğra yok. Büyük oğlum da camdan bakmış ,' kardeşim yerde yatıyor' demiş. Ondan sonra dünya başımıza yıkıldı. Ben evde değildim işteydim. Eşim hemen telefonla aradı. 'Düştü düştü' diye sesler geldi. Kesin küçük oğlum düştü dedim. Şaşırdım. Sokağa gelin dediler " diye konuştu. Doktorların kendisine oğlunun ölüm nedenini kafatası parçalanması olarak aktardığını kaydeden Akan, "Biz ameliyata aldık dediler; ama aslında yoğun bakıma almışlar. Yoğun bakımda da yarım saat geçti geçmedi doktor bir daha açıklama yaptı, 'Çocuğunuzu kaybettik' dedi. Yani herşey bir anda oldu. Doktorun açıklaması, 'eğer yaşayabilseydi felçli olacaktı' şeklindeydi " şeklinde konuştu

"OYUNCAK SİLAHINI ELİNDEN BIRAKMADI"

Emin Tuğra'nın 5. kattaki pencereden düşüşünü, Akan ailesinin komşusu olan ve o sırada pencereden dışarı bakan Şemsinur İçer gördü. İçer küçük Emir'in düştüğü anları anlatırken olayı adeta yeniden yaşadı. İçer, "Ben ikinci penceredeydim, torunumu bekliyordum. Aşağıdaki çanak antene çarptı ve yere düştü. İzleyemedim. Koş kızım düştü düştü düştü diye içeri koştuğumda, kızım çığlıklarla buraya koştu. Ondan sonrasını o biliyor" diye konuştu. İçer, küçük Emin'in kaldırım üzerinde yürümekte olan bir kadının hemen yanına düştüğünü belirterek, "Onun da üzerine düşebilirdi. An meselesiydi " dedi. İçer, " Yaramazdı çok hareketliydi; çok sevimliydi. Çok güzel bir çocuktu " şeklinde konuştu.

Şemsinur İçer'in kızı Tülay İçer ise, "Silahla oynuyorlarmış. İki kardeş birbirlerini vuruyorlarmış. Ateş ediyorlarmış birbirlerine, o da koltuğun üstünde kaçarken herhalde dayandı sinekliğe aşağı uçtu. Ağabeyi ona, o da ağabeyine ateş ediyormuş silahla. Silahı varmış elinde yere düştüğünde. Babası almış oyuncak silahını elinden" diye konuştu.

"PAT DİYE BİR SES GELDİ "

Küçük Emin, düştükten sonra onu yerde gören mahalle arkadaşı Mert Can Akıncıoğlu da, "Biz internetteydik. Tak diye bir ses çıktı. Ben çocuğu yerde gördüm. Çocuk yerde yatıyordu yüzü koyun. Dönmeye çalışıyordu dönemedi. Hastaneye götürdüler. Kafası yarılmıştı oradan kan akıyordu " diye konuştu. Emin'in yere düştüğü andaki sesi duyarak dışarı çıkan Mehmet Ergül ise, "Bir pat sesi geldi. Herkes toplandı çığlık çığlığa" şeklinde konuştu.

TOPRAĞA VERİLDİ

3.5 yaşında hayatını kaybeden küçük Emin Tuğra'nın cenazesi hastaneden alındıktan sonra Silivri'deki Fenerköy Merkez Camii'ne götürüldü. Cenazede Anne Neşe Akın ile baba Turgay Akın'ın güçlükle ayakta durduğu görüldü. Anne Neşe Akın'ın, gözyaşlarına boğulan oğlu Tarık'ı öpüp okşadığı da dikkatlerden kaçmadı.

Küçük Emin Tuğra'nın cenazesi Fenerköy Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Fenerköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Pınar ÇITAK KOYGUN - İsmail GÜÇLÜ - Hasan YILDIRIM/ İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardeşlerin Ölüm Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement