Karnak Tapınağı'na Güneşin "Kış Vuruşu" - Son Dakika
Güncel

Karnak Tapınağı'na Güneşin "Kış Vuruşu"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Mısır'ın Luksor kentindeki Karnak Tapınağı Güneş ışınlarının tapınağa vurması Güneş ışınlarının tapınağa vurmasını izlemeye gelen turistler Mısır'ın Luksor kentindeki "Karnak Tapınağı'na" her yıl 21 Aralık tarihinde kış mevsiminin başlangıcının habercisi olarak güneş ışınları vurdu.

21.12.2016 15:08

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mısır'ın Luksor kentindeki Karnak Tapınağı

Güneş ışınlarının tapınağa vurması

Güneş ışınlarının tapınağa vurmasını izlemeye gelen turistler Mısır'ın Luksor kentindeki "Karnak Tapınağı'na" her yıl 21 Aralık tarihinde kış mevsiminin başlangıcının habercisi olarak güneş ışınları vurdu. Firavunlar tarafından dünyanın güneşin etrafındaki hareketleri hesaplanarak inşa edilen Karnak Tapınağı, güneşin doğuşundan önce yerlerini alan turistler, yılda bir kez gerçekleşen bu doğa olayını hayranlıkla izledi. Mısır firavunlarının "kış vuruşu" olarak niteledikleri olay, yaklaşık 25 dakika sürdü.

?

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karnak Tapınağı'na Güneşin 'Kış Vuruşu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement