Kars - Şehit Er Yulalı, Kars Digor'da Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Kars - Şehit Er Yulalı, Kars Digor'da Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Kars - Şehit Er Yulalı, Kars Digor\'da Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne Bağlı Beyyurdu Köyü Jandarma Karakolu'na Önceki Gece PKK'lı Teröristler Tarafından Düzenlenen Saldırıda Şehit Olan 3 Askerden Jandarma Er Volkan Yulalı, Memleketi Kars'ın Digor İlçesi'ne Bağlı Şenol Köyü'nde Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi. Şehit Yulalı'nın Yakını Olan Bir Kadın, Cenazede "yeter Artık Vuran da Vurulan da Bizim Çocuğumuz. Böyle Zulüm Olur mu? Kardeş Kardeşi Öldürüyor" Diye Feryat Etti.

07.07.2010 19:40

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Beyyurdu Köyü Jandarma Karakolu'na önceki gece PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerden Jandarma Er Volkan Yulalı, memleketi Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Şenol Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Yulalı'nın yakını olan bir kadın, cenazede "Yeter artık vuran da vurulan da bizim çocuğumuz. Böyle zulüm olur mu? Kardeş kardeşi öldürüyor" diye feryat etti.

Şehit er 21 yaşındaki Volkan Yulalı'nın cenazesi, dün akşam saatlerinde askeri helikopterle Kars Havaalanı'na getirildikten sonra, burada Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 4 aydır tedavi gördüğü İstanbul'dan bugün öğlen saatlerinde uçakla Kars'a gelen 2'si kız 6 çocuk annesi 54 yaşındaki Tevrat Yulalı, oğlunun şehit olduğu haberini hastane önündeki kalabalıktan öğrendi. Ağıtlar yakan Tevrat Yulalı, daha sonra baygınlık geçirdi. Hastane personeli tarafından Acil Servis'e kaldırılan Tevrat Yulalı'ya doktorlar müdahale etti. Bu arada Yulalı'nın akrabaları ile hastane güvenlik görevlileri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Şehit er Yulalı'nın cenazesi daha sonra 100 araçlık konvoy eşliğinde doğum yeri olan Digor İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Şenol Köyü'ne getirildi. Kürtçe ağıtların yükseldiği Yulalı'nın evinin önünde gözyaşları sel oldu. Yulalı için köy yakınındaki mezarlıkta yaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Milletvekili AK Parti'li Mahmut Esat Güven, Ardahan 25'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Kars Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Yulalı'nın babası 70 yaşındaki Sait Yulalı ile kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra, daire amirleri kaymakamlar ve köylüler katıldı.

Burada şehit er Yulalı'nın özgeçmişi okundu. Daha sonra Digor Müftüsü Mikail Özkan tarafından cenaze namazı kılındı. Yulalı'nın cenazesi mezara götürülürken bazı akrabaları baygınlık geçirirken, kız ve erkek kardeşleri de tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı.

'VURAN DA VURULAN DA BİZİM ÇOCUĞUMUZ'

Şehit Er Volkan Yulalı'nın cenaze törenin katılan ve adını vermek istemeyen kadın bir yakını, şunları söyledi:

"Yeter artık, vuran da vurulan da bizim çocuğumuz. Böyle zulüm olur mu? Kardeş kardeşi öldürüyor. Hangi Bakan'ın oğlu gidip askerlik yapmış da şehit olmuş. Yeter bu zulüm. Bıktık. Günde bir cenazemiz geliyor. 'Başın sağ olsun' diyorlar. Başımız ne sağ olacak? Hepsi bizim askerimiz, polisimiz, memurumuz. 20 yaşında gönderiyoruz çocuklarımızı. Dağdakiler de gelsin. Onların da anaları, babaları var. Onlar da çocuklarını istiyor. Her gün cenaze mi gelecek?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars - Şehit Er Yulalı, Kars Digor'da Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement