Kars'ta Hdp'liler Fransız Gözlemcilerle Halay Çekerek Kutlama Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kars'ta Hdp'liler Fransız Gözlemcilerle Halay Çekerek Kutlama Yaptı

Kars\'ta Hdp\'liler Fransız Gözlemcilerle Halay Çekerek Kutlama Yaptı

Genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşarak Kars'ta 3 milletvekilinden 2'sini alan HDP'liler, başarıyı kutladı.

08.06.2015 16:24

Genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşarak Kars'ta 3 milletvekilinden 2'sini alan HDP'liler, başarıyı kutladı. Seçimler nedeniyle Kars'ta görev yapan Fransız üç gözlemci de HDP'lilerle birlikte halay çekti.

HDP İl Başkanlığı önünde gerçekleşen kutlamada Türk Bayraklarının dalgalanması ve sık sık yapılan anonslarda 'Bayrakla hiçbir sorunumuz yoktur' mesajları dikkat çekti. Yaklaşık 5 saat süren kutlamalarda partililer Kürtçe müzik ve davul- zurna eşliğinde halay çekti. Etkinliğe HDP Kars İl Eşbaşkanı Şahsenem Oğultarhan, DBP Kars İl Eşbaşkanı Şengül Mehmetoğlu, HDP Kars milletvekilleri Ayhan Bilgen, Şafak Özanli ve diğer aday Önder Fidanboy hazır bulundu. Yapılan konuşmalarda barış ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

FRANSA'DAN GELEN GÖZLEMCİLER DE HALAY ÇEKTİ

Seçimlerde gözlemci olarak bulunan Fransız Komünist Partisi Kürdistan Masası Sorumlusu Danielle Lebail, Paris Belediye Meclis Üyesi Fransız Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Raphaelle Priuet ve Paris Belediye Meclisinden Cemile Renkliçay Kars'taki HDP kutlamalarına katıldı. HDP'lilerle birlikte halay çeken heyetten Danielle Lebail, Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da demokrasi, barış, kardeşlik ve kadın özgürlüğü açısından güzel bir seçim olduğunu söyledi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars'ta Hdp'liler Fransız Gözlemcilerle Halay Çekerek Kutlama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement