Kars'ta Leylekler Yavrularıyla Beslenirken Görüntülendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kars'ta Leylekler Yavrularıyla Beslenirken Görüntülendi

31.07.2024 11:51

Kars'a ilkbaharda gelen leylekler, yavrularıyla birlikte çayırlık alanda beslenirken kameralara yansıdı. Leylekler, mart ayından itibaren bölgeye gelerek üremelerini gerçekleştiriyor ve nisan-mayıs aylarında yumurtlayarak yavrularını büyütüyor. Selim ilçesine bağlı Karahamza köyünde çayır otlarının biçilmeye başlamasıyla birlikte leylekler, traktörle çayır biçen çiftçilerin yanında uçmayı öğrenen yavrularıyla birlikte kurbağa, solucan ve çekirge gibi canlılarla besleniyor.

Türkiye'nin en soğuk illerinden Kars'a ilkbaharda gelen leylekler, yavrularıyla çayırlık alanda beslenirken görüntülendi.

Baharın müjdecisi leylekler, mart ayından itibaren bölgeye gelerek elektrik direklerinin üzerinde, bazı bina çatılarında yuva yaparak üremelerini gerçekleştiriyor.

Nisan ve mayıs aylarında yumurtlayan leylekler, dişi ve erkek dönüşümlü olarak yaklaşık 34 gün kuluçkada yattıktan sonra 2-4 yavruyu büyütüyor.

Selim ilçesine bağlı Karahamza köyünde yavrularını büyüten leylekler, çayır otlarının biçilmeye başlamasıyla avlanma mesaisine başladı.

Traktörle çayır otlarını biçen çiftçilerle leyleklerin, uçmayı öğrenen yavrularıyla çayırlık alanda, kurbağa, solucan ve çekirge gibi canlılarla beslenmesi görüntülendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars'ta Leylekler Yavrularıyla Beslenirken Görüntülendi - Son Dakika


Advertisement