Kars Türk Dünyasından Gençlerin Sarıkamış?ta Saygı Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Kars Türk Dünyasından Gençlerin Sarıkamış?ta Saygı Nöbeti

Kars Türk Dünyasından Gençlerin Sarıkamış?ta Saygı Nöbeti

Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız'ın organizasyonu ile Türk Cumhuriyetlerden gelen 20 genç, 101'inci yılında Sarıkamış Şehitleri için saygı nöbeti tuttu.

03.01.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız'ın organizasyonu ile Türk Cumhuriyetlerden gelen 20 genç, 101'inci yılında Sarıkamış Şehitleri için saygı nöbeti tuttu. Azerbaycan, Gürcistan'ın Borçalı, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Musul ve Kerkük'ten 20 genç ile birlikte Sarıkamış'a gelen Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız, Yukarı Sarıkamış Şehitliğinde çadır kurdu. Gece boyunca ısının sıfırın altında 25 derecede olmasına aldırış etmeden saygı nöbeti tutan gençler, yaktıkları ateş etrafında birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yöresel halk sanatçısı Mehmet Akbulut eşliğinde ateş başında, 'Eledim eledim höllük eledim' türküsünü söyleyen gençler, şehit olan Mehmetçikler için kendi dillerinde duygularını dile getirdiler. Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız, nöbet sırasında şunları söyledi:

"Türk dünyasından temsilci gençlerimizle birlikte bu toprakları, ay yıldızlı bayrağı bizlere emanet ederek, bayrağımızın dalgalanması ve ezanlarımızın susmaması adına bu topraklarda açlıkla, susuzlukla birlikte Ruslarla savaşarak canlarını feda eden ecdadımızı yad etmek istedik. Onların yaşadığı zorluğu ve soğuğu hissetmek, onları unutmamak ve unutturmamak için Sarıkamış'ta nöbetteyiz."

Kazakistan'dan bu atmosferi yaşamak ve Türkiye'nin acısını paylaşmak için geldiğini belirten Ramazan İzatov, 'Ahıskalıyım. Burada olmaktan gurur duyuyorum. Türk milletinin bir kez daha başı sağolsun diyorum" dedi.

Azerbaycanlı Mesüme Zeynallı, "Türkiye'nin derdi bizim derdimiz, kederi bizim kederimizdir" derken Rene Melikova da "Azerbaycan'dan geliyorum. Nasıl şehit olduklarını şimdi daha iyi anlıyoruz. İyi ki buradayım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Türk Dünyasından Gençlerin Sarıkamış?ta Saygı Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kafkas: Sehitlerimizin ruhu sad olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement