Kartepelilere İnsanları Tanıma Sanatı - Son Dakika
Güncel

Kartepelilere İnsanları Tanıma Sanatı

Kartepelilere İnsanları Tanıma Sanatı

Saygın Kartepelilere İnsanları Tanıma Sanatını anlattı.

27.03.2012 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın'ın konuşmacı olarak katıldığı "İnsanları Tanıma Sanatı" konulu seminerde Kartepeliler bir araya geldi. Saygın, interaktif söyleşisinde başta beden dili olmak üzere iletişim konusunda katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi işbirliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İnsanları Tanıma Sanatı" konulu semineri dinlemek için Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Bülbül ve Mehmet Filiz ile belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve Kartepelilerin oluşan katılımcı topluluğu hazır bulundu. Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, insanları tanımanın bir sanat olduğunu belirttiği konuşmasında iletişim sanatları, kelimelerin öğrenmedeki rolü ile beden dilinin kullanılmasına yönelik örneklemelerle sunum yaptı.

Seminer boyunca birbirinden ilginç bilgilere yer veren Saygın, dinleyicilerle kurduğu iletişim ve izleyicileri sahneye davet ederek yaptığı pratik çalışmalarla oldukça keyifli bir sunum gerçekleştirdi. Kişiler arasındaki iletişimin sağlıklı yapılabilmesi için en önemli faktörlerden birinin beden dilini doğru kullanmak olduğunu anlatan Saygın, kelimelerin vücut dili ile önem kazandığını ifade etti.

Dört çeşit insan kişiliği olduğunu belirten Saygın, bunların her birinin bir rengi temsil ettiğini kaydederek, kırmızının ikna yeteneğini, yeşilin sessiz, sakin ve hayır diyemeyeni, sarının başına buyruk bir yapıda dağınık, komik ve rahat insanı gösterdiğini, mavinin ise disiplinli, programlı, titiz ve düzenli insanların kişiliğini temsil ettiğini açıkladı.

Saygın, Oğuzhan Bıçakçı ile hafıza gösterisi yaptı. Seyircilerin söylediği 20 kelimeyi karışık sıra Bıçakçı'ya sordu. İzleyicilerin söylediği 20 kelimeyi sektirmeden bilen Bıçakçı, daha sonra bunun tekniğini izleyicilerle paylaşarak herkesin bunu başarabileceğini aktardı. Seminer sonunda etkili ve paylaşımcı sunumu nedeniyle başkan yardımcıları ve meclis üyeleri Saygın'a teşekkür ederken bir Kartepe tablosu hediye ettiler. Program sonunda Saygın, Kartepeliler için kitaplarını da imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepelilere İnsanları Tanıma Sanatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement