Kocaeli Dünyaca Ünlü Satranççı Kasparov'u Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Dünyaca Ünlü Satranççı Kasparov'u Ağırlayacak

Kocaeli Dünyaca Ünlü Satranççı Kasparov\'u Ağırlayacak

Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Kocaeli, yarın dünyaca ünlü Rus satranççı Garry Kasparov'u ağırlayacak.

25.09.2013 17:42  Güncelleme: 18:26

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve 51 ülkeden 192 sporcunun katıldığı Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Kocaeli, yarın dünyaca ünlü Rus satranççı Garry Kasparov'u ağırlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelecek olan Kasparov, öğrencilere satranç takımı dağıtacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, satranç sporunu tabana yaymak için daha önce il genelinde eğitim gören ve bu yıl ilkokula başlayan 36 bin 500 çocuğa satranç takımı dağıttı. Dünyaca ünlü Rus satranççı Garry Kasparov da yarın düzenlenecek yeni santranç takımı dağıtım törenine katılmak üzere Kocaeli'ye gelecek. "Doğru Hamlede Buluşalım" adı altında düzenlenen proje kapsamında bu yıl dağıtılacak 27 bin satranç takımı ve eğitim setinden bir bölümünü öğrencilere sembolik olarak Garry Kasparov verecek.

Bu arada proje kapsamında 30 bin 428 öğrencinin lisansı çıkarılarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü bünyesinde dahil edildi. Bu projeyle Kocaeli, Türkiye'de en çok satranç sporcusu olan il unvanını da aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Dünyaca Ünlü Satranççı Kasparov'u Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement