Kastamonu Entegre'ye Rusya'dan Çevre Ödülü - Son Dakika
Güncel

Kastamonu Entegre'ye Rusya'dan Çevre Ödülü

Kastamonu Entegre\'ye Rusya\'dan Çevre Ödülü

Ağaç ve orman ürünleri sektörünün küresel oyuncusu Kastamonu Entegre'ye Rusya'dan çevre ödülü geldi.

30.12.2014 12:11  Güncelleme: 12:12

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin Başkenti Kazan'da düzenlenen EKOLider-2014 Çevre Yarışması'nın 'Orman ve Ahşap Ürünleri Sanayi' dalındaki çevre ödülü, Kastamonu Entegre'nin Alabuga'daki tesisine verildi.

Hayat Holding çatısı altında 45 yıldır faaliyet gösteren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, mobilya ve inşaat sektörlerine yönelik ürünlerin üretimi için Avrupa'nın ve Rusya'nın en büyük ahşap levha fabrikasını Tataristan'ın Alabuga Serbest Bölgesi'nde Eylül ayında hizmete açtı. Tataristan'daki en büyük yatırım olma özelliğini taşıyan tesis, açılışından kısa süre sonra önemli bir ödüle layık görüldü.

Kastamonu Entegre'nin Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi'nde yer alan tesisi, Tataristan'ın Başkenti Özerk Kazan'da düzenlenen EKOLider - 2014 Çevre Yarışması'nın 'Orman ve Ahşap Ürünleri Sanayi' dalındaki ödülünün sahibi oldu. Yarışma jürisi, Kastamonu Entegre'nin çevre duyarlılığı konusundaki tüm maddeleri yerine getirdiğine karar verdi.

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi A.Ş Alabuga Fabrika Müdürü Ali Kılıç, Kazan'da düzenlenen törende ödülü Tataristan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı İldar Halikov'un elinden aldı. Ödülü değerlendiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi A.Ş Alabuga Fabrika Müdürü Ali Kılıç, "Kastamonu Entegre olarak tüm süreçlerimizde çevre duyarlılığımız en üst düzeyde. Fabrikamızda hiçbir atık ve zararlı madenini oluşmamasına büyük özen gösteriyoruz. Üretim süreçlerimizde kullandığımız suyu arıtma tesisimizde arıtarak tekrar kullanıyoruz. Fabrikamızda modern ve çevre dostu ileri teknoloji ve ekipman kullanıyoruz. Bu ödülü de bu anlayışımızın bir yansıması olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Kastamonu Entegre'nin hammadde kaynağı kullanımında sürdürülebilirlik yaklaşımlarına büyük önem verdiğini kaydeden Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi A.Ş Rusya Genel Müdürü Onur Güven ise, "Hammadde kaynağımız olan ormanlar konusunda gereken bütün duyarlılığı gösteriyoruz. Yerel orman bakımı komiteleri ile çalışıyoruz. Orman temizlemede toplanan kurumuş, çürümüş ya da birbirine çok yakın büyüyen ağaçlardan, yani orman çöpünden hammadde olarak istifade ediyoruz. Böylece ormanların temizlenmesi ve büyümesine de katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

EKOLider-2014 Yarışması'nda ödüle layık görülen Kastamonu Entegre'nin 13'üncü üretim tesisi olan ve 260 milyon dolarlık yatırımla 2 yılda tamamlanan Tataristan Alabuga SEZ Fabrikası, alanında Avrupa'nın ve Rusya'nın en büyük tesisi olma özelliği taşıyor ve 500'ü doğrudan olmak üzere 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kastamonu Entegre'ye Rusya'dan Çevre Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement