Kaymakam Destek Verdi, İki Kardeş Duymaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Destek Verdi, İki Kardeş Duymaya Başladı

Kaymakam Destek Verdi, İki Kardeş Duymaya Başladı

Karlıova'da ikisi de işitme engelli Leylan ile kardeşi Gülnur Çifçi, Kaymakam Selim Çomaklı'nın çabalarıyla duymaya başladı.

02.05.2013 12:12  Güncelleme: 12:15

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde, ikisi de işitme engelli 13 yaşındaki Leylan ile kardeşi 9 yaşındaki Gülnur Çifçi, Kaymakam Selim Çomaklı'nın çabalarıyla duymaya başladı. İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne göndererek kulaklarına cihaz takılan kardeşler, Kaymakam Çomaklı'ya konuşamadıkları için işaret dili ile teşekkür etti.

Karlıova'ya 8 kilometre uzaklıktaki Karga Pazarı Köyü'nde oturan işitme engelli Leylan ve kardeşi Gülnur Çiftçi'nin babası Metin Çiftçi, kızlarının duyması için Kaymakam Selim Çomaklı'dan destek istedi. Evlerini ziyaret eden Kaymakam Çomaklı, çocukları İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne göndererek kulaklarına işitme cihazı takılmasını sağladı. İşitme kayıplarını, takılan cihazlarla yüzde 90 oranında geri kazanan Leylan ve Gülnar Çiftçi kardeşler, yıllar sonra sesleri duymaya başladı. Kardeşler, "Baba" demeye başlarken, Kaymakam Selim Çomaklı, tedavi sonrası kızları köydeki evinde ziyaret etti.

Kaymakam Çomaklı'yı karşılarında gören iki kız kardeş konuşumadıkları için kendisine işaret dile ile teşekür etti. Çomaklı, kız kardeşlere hediyeler verirken, ailenin barınak sorunu olduğunu ve bunun giderilmesi için Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gerekli işlemlerin başlatılacağını söyledi. Çocukların artık duyduklarını öğrendiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Çomaklı, "Önemli olan bu iki kız çocuğumuzun tedavi edilerek duymalarını sağlamaktı. Devletimiz, vatandaşının her haline koşması için bizi görevlendirdi. Önemli olan bu görevi yerine getirerek çocuklarımızın sağlıklı olduklarına tanıklık etmektir" dedi.

Baba Metin Çiftçi de Kaymakam Çomakçı'ya teşekkür ederek, çocuklarının duyduğunu görmenin çok güzel bir duygu olduğunu, artık konuşmalarını bekleyeceklerini söyledi. - Bingöl/ Karlıova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakam Destek Verdi, İki Kardeş Duymaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement