Kaynak'tan Başkan Poyraz'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kaynak'tan Başkan Poyraz'a Ziyaret

Kaynak\'tan Başkan Poyraz\'a Ziyaret

Yargıtay Başkanı A. Nazım Kaynak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı makamında ziyaret etti.

18.10.2011 08:31

Aslen Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinden olan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, yargıda çeşitli görevlerde bulundu.

Kahramanmaraş Barosu tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere ilimize gelen Yargıtay Başkanı Kaynak ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı da ziyaret etti.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Kaynak, ülkemizin hukuk alanında önemli bir süreçten geçtiğini dile getirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Poyraz ise Yargıtay Başkanı Nazım kaynak'a İstiklal Madalyası'nı göstererek bilgi verdi.

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'a Madalya Beratı ve ceviz oyma sandık hediye ederken, Yargıtay Başkanı Kaynak ise Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a çini tabak hediye etti.

Daha sonra Belediye Binasını gezen Yargıtay Başkanı Kaynak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'dan bina hakkında bilgiler alarak belediyeden ayrıldı.

A. Nazım Kaynak Kimdir?

05.05.1947 tarihinde Afşin'de doğmuştur. Kahramanmaraş Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1970 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kartal/ Maltepe'de yedek subay olarak yapmıştır.

Elbistan hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kaynak; sırasıyla Tutak, Göynük, Yerköy Hâkimliği ve Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur.

28.05.1996 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen A. Nazım Kaynak, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 19.02.2009 tarihinde Yargıtay Altıncı Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilmiş olup bu görevini sürdürmekte iken 02.06.2011 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca, Yargıtay Birinci Başkanlığı'na seçilmiş ve görevine başlamıştır.

"Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 10 Yıllık Emsal Kararları" adlı ortak eseri bulunan Kaynak, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kaynak'tan Başkan Poyraz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement