Kayra Can İçin Seferber Oldular - Son Dakika
Güncel

Kayra Can İçin Seferber Oldular

Kayra Can İçin Seferber Oldular

Türk Alman Sağlık Vakfı'nın Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası (dkms) Öncülüğünde "kayra Can ve Diğerlerinin Hayatını Kurtaralım? Adı Altında Birlikte Düzenlediği Kan Bağışı Kampanyası Büyük İlgi Gördü. Giessen'deki Tasv Merkezinde 7 Yaşındaki Lösemi Hastası Kayra Can Travacı İçin Düzenlenen Doku Tipleme Kampanyasında İki Saat İçinde Yüzü Aşkın Gönüllü Kan Örneği Verdi.

18.11.2010 17:53

Türk Alman Sağlık Vakfı'nın Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) öncülüğünde "Kayra Can ve diğerlerinin hayatını kurtaralım? adı altında birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük ilgi gördü. Giessen'deki TASV merkezinde 7 yaşındaki lösemi hastası Kayra Can Travacı için düzenlenen doku tipleme kampanyasında iki saat içinde yüzü aşkın gönüllü kan örneği verdi.

ALMANYA'nın Giessen kentinde 7 yaşındaki Kayra Can Travacı için doku tipleme kampanyası büyük ilgi gördü. Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) öncülüğünde Türk Alman Sağlık Merkezi'nde yapılan kan örneği verme kampanyasına 2 saat içinde 100'den fazla gönüllü katıldı. Başta Türk Alman Sağlık Vakfı çalışanlarının da katılarak destek verdiği kampanyaya kentte yaşayan Türkler de akın etti. Türk doktor ve hemşirelerin gönüllü görev yaptıkları kan bağışı kampanyasına yoğun katılım yaşamı ilik nakline bağlı olan lösemi hastası Kayra Can'ın anne ve babasını sevindirdi.

İnsanlık ölmedi

Kan örneği kampanyasını düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Türk Alman Sağlık Vakfı yöneticilerinden Çiğdem Bilgin,"İnsanlığın ölmediğini bu kampanya bize gösterdi. Böylesine yoğun kalabalık bizleri çok duygulandırdı. Türk ve Alman bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz. Travacı ailesinin durumumuzu evlat sahibi olan herkes anlar" dedi. Lösemi hastası 7 yaşındaki Kayra Can Travacı için 20 Kasım Cumartesi Dieburg DİTİB Fatih Camii'inde, 25 Kasım Perşembe günü Hungen Stadthalle'de iki kan bağışı kampanyası daha düzenlendi.

2 MİLYON ÜYEDEN 70 BİNİ TÜRK

Almanya'da her 45 dakikada birisinin lösemi (Kan Kanseri) hastalığına yakalandığına işaret eden Alman Kemik İliği Bilgi Bankası(DKMS)görevlilerinden Yasemin Aydın, "Almanya'da her yıl 11 bin dolayında kişin lösemiye yakalanıyor. Alman Kemik İliği Bilgi Bankası 2 milyon üyesiyle dünyanın en büyük bağış bankası olmasına rağmen yine de yetersiz kalıyor. İlik bankasındaki üye sayısı ne kadar çok olursa, bir lösemili hastanın yaşama şansı da o kadar fazla olur. Lösemi hastaları için tek tedavi yöntemi ilik naklidir. Almanya' da yaşayan Türk lösemi hastalarına uygun kemik iliğinin bulunabilme olasılığının, Türk kökenli kök hücre bağışçıları arasında diğer bağışçılara göre daha yüksektir. İlik bankamızda 70 bin civarında Türk üye var" dedi.

Giessen ve çevresinde yaşayan Türkler ve Almanlar ,"Her şeyden önce yardıma muhtaç insanları mutlu etmek çok güzel bir duygu. Eğer işin içinde bir insanın yaşamı söz konusu ise, bunu hiç düşünmeden yapmamız zorunlu bir görevdir diye düşünüyoruz ? dediler.

Türk Alman Sağlık Vakfı çalışanları hem kan örneği verdiler, hemde etkinlikte gönüllü çalıştılar, TASV çalışanları, "Tıbbın dini imanı olmaz. Sağlıklı olmanın ve başkalarının canına can verme umudunun mutluluğunu şaşıyoruz" dediler

Kan vermek için Türk Alman çok sayıda kişi seferber oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayra Can İçin Seferber Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement