Kayseri - Atçılığın Toplum Üzerindeki Etkileri Kayseri´De An - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Kayseri - Atçılığın Toplum Üzerindeki Etkileri Kayseri´De An

Kayseri - Atçılığın Toplum Üzerindeki Etkileri Kayseri´De An
26.04.2010 20:59

Türkiye Jokey Kulübü (tjk) ile Erciyes Üniversitesi'nin Ortaklaşa Düzenlediği Panelde At Yarışlarının Toplum Üzerindeki Siyasi, Ekonomik ve Bilimsel Etkileri Anlatıldı. Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet Homurlu, Atçılık Sektöründe Kazananın Sadece At Sahipleri ve Jokeyler Olmadığını Söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile Erciyes Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği panelde at yarışlarının toplum üzerindeki siyasi, ekonomik ve bilimsel etkileri anlatıldı. Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet Homurlu, atçılık sektöründe kazananın sadece at sahipleri ve jokeyler olmadığını söyledi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılan At Yarışlarının Toplum Üzerindeki Siyasi, Ekonomik ve Bilimsel Etkileri konulu panele çok sayıda öğrencinin yanı sıra at tutkunları katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet Homurlu, konuşmasında kulüple ilgili bilgiler vererek, "Bu sektörde kazanan sadece at sahipleri ve jokeyler değildir. Veterineri, seyisi, antrenörü, Mehmetçiği, kimsesiz çocuğu ve yüz binlerce insan yararlanmaktadır. Bu hizmeti layıkıyla yapmak için var olan Türkiye Jokey Kulübü'nün oluşturduğu alt yapının en önemli parçalarından biri de 3 yüksekokul ile işbirliği içerisinde olduğumuz eğitim hizmetleridir. Ülkemizin atçılıkta dünyadaki sayılı ülkeler arısına girmesi bu yatırımlar ve sektörümüzün mensuplarının özverili çalışmaları sayesinde olmuştur. Amacımızı yetiştirilen birbirinden değerli safkanların en iyilerini belirlemek ve ülke insanlarına daha çok dinlenme, eğlence ve temaşa sunmaktır" dedi. Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfur Bekyürek, at yarışlarının toplum üzerindeki bilimsel etkisini anlattı. TJK Muhasip Üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu ise Türkiye Jokey Kulübü'ndeki yetkililerin at sevgisi nedeniyle üzerlerine ağır bir yük bindiğini ifade ederek, "Bu sevgi aslında karşılıksız bir sevgidir. Bu yükü bilerek ve severek aldık. Türkiye'deki atçılığı biraz ekonomik verilerle değerlendirmek gerekiyor. Türkiye'de yaklaşık 5 bin yarış atı var. Bunun yanı sıra 12 bin de yarış atlarını elde etmek için kullanılan kısrak ve aygırlar var. Yani toplam 17 atla Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki hipodromlarda at yarışları düzenliyoruz" diye konuştu. Panelde Tiyatro Sanatçısı Cengiz Küçükayvaz ve Jokey Nurettin Şen de atlarla ilgili anılarını anlatarak renk kattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - Atçılığın Toplum Üzerindeki Etkileri Kayseri´De An - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement