Kayseri'de Baldöktü Kız Yurdu'nda Operasyon - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Baldöktü Kız Yurdu'nda Operasyon

Kayseri\'de Baldöktü Kız Yurdu\'nda Operasyon

Kayseri'de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne Bağlı Baldöktü Kız Yurdu"nda Zimmet Suçlamasıyla Bazı Görevliler Gözaltına Alındı.

05.01.2011 17:45

Kayseri'de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Baldöktü Kız Yurdu"nda zimmet suçlamasıyla bazı görevliler gözaltına alındı.

Kocasinan ilçesi Fevziçakmak semtinde bulunan Baldöktü Kız Yurdu'nda, usulsüzlük ve zimmet iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, polis bu sabah operasyon yaptı. Yurt çalışanları, konuyla ilgili sorguya alınırken bazıları zimmet suçlamasıyla gözaltına alındı.

Bu arada yurtta bazı kızlara tecavüz edildiği iddiaları ortaya atıldı. Operasyonu izlemek için Baldökte Kız Yurdu önüne gelen gazetecelire, burada kaldığını söyleyen bir kız, "H.İ.A. ve G. buradan camları kırıp kaçıyor ve erkeklerle yatıyorlar. Ben de daha önce yurttan kaçınca, dışarda tecavüze uğradım ama yapanlardan şikayetçi olmuştum" demsi şaşırttı.

BAKAN KAVAF BİLGİ ALDI

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf, Malatya"dan Ankara"ya dönerken uğradığı Kayseri'ye olayı öğrendi. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Baldöktü Kız Yurdu"nda yapılan operasyonla ilgili Bakan Kavaf'a bilgi verdi.

Öğle yemeğinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Kavaf, "Anılan yurtta şu anda görevden alınma yok. Zimmetle ilgili bir soruşturma var. Kayseri'ye geçerken uğradık. Sağolsunlar, ev sahibi olarak mantı ve pastırma ikram ettiler" dedi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'de yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturma, zimmetle ilgili diye biliyoruz. Bazı görevliler gözaltında" demekle yetindi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Baldöktü Kız Yurdu'nda Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement