Kayseri'de Kadına Şiddet Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Kadına Şiddet Tartışıldı

Kayseri\'de Kadına Şiddet Tartışıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahderoğulları, Türk toplumunda kadına yönelik şiddetin rakamsal olarak artmadığını, bilinirliğinin arttığını belirterek, "Önceden basınımızda üçüncü sayfada yer alan haberler birinci...

23.11.2013 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahderoğulları, Türk toplumunda kadına yönelik şiddetin rakamsal olarak artmadığını, bilinirliğinin arttığını belirterek, "Önceden basınımızda üçüncü sayfada yer alan haberler birinci sayfalara taşındı. Medyada, kadına yönelik şiddeti işlemek, tabirimi af buyurun, 'Eşeğin aklına karpuz kabuğu' düşürüyorsa belki bir süre buna da ihtiyaç var konunun bilinirliği açısından" dedi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde, Kayseri Barosu ve Erciyes Üniversitesi tarafından ortaklaşa "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Hukuki ve Toplumsal Çözümler Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyumun açılışında konuşan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, insanlık onurunu zedeleyen, aileleri ve dolayısıyla toplumu parçalayan şiddetin önlenmesi için herkesin üzerine görevler düştüğünü ifade ederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda çok güzel çalışmalar, düzenlemeler ve kanunlar yapıyor ama sadece Bakanlığımızın çalışmaları, bu şiddet olgusunu kaldırmak için yetmez. Sivil toplum kuruluşları, ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları ve barolar hep birlikte mücadele etmeli. Bütün sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili tüm kurum ve kuruluşlar şiddete karşı mücadele ederken, bu işin medya ayağı da unutulmamalı. Medyada sık sık gördüğümüz kadına şiddet görüntüleri, bizleri çok üzüyor, etkiliyor. Belki de şiddete meyilli kişilere özendirici oluyor. Bu konuda medyanın da kendi içinde bir otokontrol yapması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, geçmişte kadına verdiği önemin bütün dünya tarafından takdir edilen Türk toplumunda şiddetin bu kadar artış göstermesinin manidar olduğunu belirterek, "Türk toplumunda kadının yeri bir başkadır ve şiddetle birlikte bir araya getirilemez. Kadınlarımızın toplumdaki etkinlikleri artmadan gelişme olmayacağına inanıyorum. Kadınlarımız, akademik açıdan çok iyi yerlere geldiler ve akademik personel içindeki kadın sayıları ile üniversitelerde okuyan kadın sayılarında önemli artışlar oldu" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahderoğulları da Bakan Fatma Şahin'in de sempozyuma katılacağını ancak son anda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon programına dahil olmasından dolayı gelemediğini bildirdi. Zahderoğulları, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Müsteşar Zahderoğulları, "Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz ancak tek başına bizim yaptıklarımız yeterli değil. Toplumun diğer kesimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, baroların ve medyanın da üzerine düşmesi gerekir. Bazen bizim birinci önceliğimiz, başka kurum ve kuruluşların öncelikleri arasında bile olmayabiliyor. Polis ve jandarma teşkilatımıza ve bizimle birlikte kadına şiddetin önlenmesi konusunda çalışan bütün ilgililere teşekkür ediyoruz" dedi.

"Şiddetten kurtulmak hepimizin amacı" diyen Zahderoğulları, "Şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırmazsak şiddeti ve diğer olumsuzlukları da ortadan kaldıramayız. Şiddet nerede var? Şiddet her yerde var. Sokakta, evde... Bu şiddeti ortadan kaldırmak, hep birlikte mücadele ile olur. Kadına yönelik şiddet olaylarında bir artış var mı? Yok. Kadına karşı şiddetin arttığını gösteren hiçbir çalışma yok ancak şiddetin görünürlüğü, bilinirliği arttı. Önceden aile içinde kadın şiddet görür, 'Kol kırılır, yen içinde kalır' denilirdi ve bilinmezdi. Artık kol kırılıp yen içinde kalmıyor. Medyada, kadına yönelik şiddeti işlemek, tabirimi af buyurun, 'Eşeğin aklına karpuz kabuğu' düşürüyorsa belki bir süre buna da ihtiyaç var konunun bilinirliği açısından. Medyada üçüncü sayfa haberi olarak değerlendirilirken, artık kadına şiddet konusu gazetelerde birinci sayfalarda yer buluyor. Bu bile bir bilinçlilik, bilinirlik getiriyor. Vatandaşların zihinlerinde bu olgu yer buluyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan'ın yönettiği sempozyuma geçildi. Sempozyumu açan Prof. Dr. Murat Doğan, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın meselesi olduğunu bildirdi.

Bu arada ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahderoğulları'na, çini vazo ile kahve takımı hediye etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Kadına Şiddet Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement