Kayseri'deki Fetö Davası (2) - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Fetö Davası (2)

Kayseri\'deki Fetö Davası (2)

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak'ın yanı sıra Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68...

02.11.2016 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak'ın yanı sıra Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün başlayan duruşmaya, aralarında Boydak Holding eski yöneticileri Hacı, Memduh, Mustafa, İlyas ve Şükrü Boydak'ın da yer aldığı 26'sı tutuklu 50 sanık ile avukatları ve müştekiler katıldı. Tutuklu bazı sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla ikinci celseye iştirak etti.

Tutuksuz sanıklardan Erol Boydak, iddianamede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ve FETÖ'nün hiçbir toplantısına katılmadığını belirtti.

Gizli tanıklardan birinin kendisi hakkında "2008 yılında bir yurtta düzenlediği toplantıda FETÖ'ye para topladığı" şeklindeki iddiayı reddeden Boydak, "Böyle bir toplantıyı üzerinden bu kadar yıl geçtikten sonra hatırlamam mümkün değil. Dediği gibi o ortamda bulunmuş olabilirim. Ancak benim böyle bir toplantıyı organize ettiğim yalandır. Toplantıya da gittiysem FETÖ'ye yardım toplamak için değil, ahbaplarla görüşmek için gitmişimdir." dedi.

İbrahim Ezinç'in kendisi hakkında tanıklık yaptığını hatırlatan Boydak, şöyle konuştu:

"Söz konusu şahıs 30 yıl bu yapının içerisinde olduğunu ve dersanelerin kapatılması sonrasında yapıyla bağını kestiğini söylüyor. 2012-2013 yıllarında da benim ısrarımla bazı toplantılara katıldığını iddia ediyor. FETÖ liderine bağımlığını 30 yıl boyunca toplantılarına giderek gösteren bu şahsın benim ısrarımla toplantılara gelmesi mümkün değildir. Onun tanık benimse sanık olmam anlam verebildiğim bir durum değil. Şirketlerimiz uluslararası bağımsız kurumlar tarafından denetlendi. Şirketlerimiz adına hiçbir bağış söz konusu değildir. İddianamede yer alan sosyal medya paylaşımlarını hatırlamıyorum. Zaten paylaşımlarda tehdit, cebir, şiddet ve kasıt yer almıyor."

Mahkeme başkanının "Şaban Kazancı'ya 'İnlerimize girecek miymiş abi?' şeklinde bir mesaj attınız mı?" sorusu üzerine Boydak, "Evet attım. Bir latife olarak yollamıştım" ifadelerini kullandı.

Boydak ailesi ve Murat Bozdağ'ın avukatı Bülent Hayri Acar ise iddianamenin genelinde anayasal ve yasal hakların kullanılmasının terör faaliyeti kapsamında değerlendirildiğini ve iddia makamının kendi iddiasını boşa çıkardığını savundu.

Bağış yapmanın buna örnek verilebileceğini dile getiren Acar, şunları kaydetti:

"Müvekkillerime 'Amerika'ya neden gittin?' diye bir soru soruluyor. Anayasa'nın verdiği seyahat hakkını kullanarak yapılan bir seyahat. Türkiye'de birçok insan anayasal haklarını kullandıkları için terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle yargılandı. Anayasal haklarımız terör suçunun sebebi olamaz. Yasal bir fiil, suça delil gösterilemez. Müvekkillerimin aleyhinde tanıklık yapanlar burada yargılanan sanıklardan daha çok bu yapının içerisinde bulunmuşlar. Sıtkı Baş'tan talimat aldıklarını kabul ediyorlar. Savcılık bunların fiillerini hukuka uygun bulmuş, aynı fiilleri işleyenleri terör suçundan yargılıyor."

Hacı Boydak hakkında "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan açılmış bir dava olmadığını ancak bu suçtan tutuklandığını iddia eden Acar, müvekkilinin durumunun "fiili tutsaklık" olduğunu ileri sürdü.

Acar ayrıca, müvekkili olan Murat Bozdağ'ın evinde yapılan arama sonrasında tutulan tutanakta yer almayan hard diskin iddianamede Bozdağ'ın evinden çıkmış gibi gösterildiğini iddia etti.

Tutuklu sanık Mehmet Filiz ise aleyhinde tanıklık yapan kişinin kendisine duyduğu kinden dolayı ifade verdiğini öne sürdü.

Birçok cemaate yardım yaptığını anlatan Filiz, "Eğitim aşığı birisiyim. Söz konusu eğitim olunca kapımı çalan herkese yardım etmeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

Filiz'in avukatı Emre Ayan ise darbe girişiminden haberi olanların ve bu yapının terör örgütü olduğunu bilenlerin 15 Temmuz öncesinde kaçtığını, geriye bu yapıya saf duygularla yardım edenlerin kaldığını savundu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Fetö Davası (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement