Kayseri'deki Trafik Kazası - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Trafik Kazası

Kayseri\'deki Trafik Kazası

TÜRSAB: "Kazanın arka planı incelendiğinde, tamamen niteliksiz bir araç kullanıldığı, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadığı ve yasal olmayan bir organizasyon olduğu görülmektedir"

23.12.2013 17:15

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kayseri'de meydana gelen kazanın arka planında, yasal olmayan bir organizasyonun olduğunu öne sürdü.

TÜRSAB'dan, Kayseri'de meydana gelen kazaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; Hacılar ilçesindeki kazada, 11 gencin hayatını kaybettiği, 31 gencin ise yaralandığı hatırlatıldı.

"Kazanın arka planı incelendiğinde tamamen niteliksiz bir araç kullanıldığı, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadığı ve yasal olmayan bir organizasyon olduğu görülmektedir" ifadesine yer verilen açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genelgesine uyulması gerektiği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, "Eğitim kurumları, meslek odaları, dernekler, vakıflar, belediyeler gibi kişi veya kuruluşlar tarafından düzenlenen gezi, tur, transfer hizmetlerinde kullanılan araçların, karayolları mevzuatına uygun olması, organizasyona katılanların, zorunlu seyahat sigortası yaptırmasının sağlanması, kaza ve benzeri durumlarda mağduriyetlerin önlenmesi için bu tür hizmetlerin, Bakanlığımızdan işletme belgesine sahip seyahat acentaları vasıtasıyla yapılmasına yönelik tedbirlerin alınması gerekmektedir" genelgesi hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bundan böyle benzeri acı olayların yaşanmamasını temenni eder, Bakanlık genelgesindeki hususların dikkate alınarak, bu tür organizasyonların, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli seyahat acentaları vasıtasıyla yapılması hususunu önemle duyururuz."

Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir evin duvarına çarpıp, bahçesine girmişti. Arkadan gelen Adem Akpınar yönetimindeki 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement