Kayseri'den Birlikte Diyarbakır'a Giden Yüzbaşı, Astsubay ve Uzman Çavuş, Birlikte Şehit Oldu (2) - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den Birlikte Diyarbakır'a Giden Yüzbaşı, Astsubay ve Uzman Çavuş, Birlikte Şehit Oldu (2)

Kayseri\'den Birlikte Diyarbakır\'a Giden Yüzbaşı, Astsubay ve Uzman Çavuş, Birlikte Şehit Oldu (2)

Mersin'deki BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü.

27.01.2016 17:42

Mersin'deki BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü. Şehidin 2 ay önce Ahsen adında bir kızının dünyaya geldiği belirtildi.

Şehit yüzbaşının merkez Mezitli İlçesi'nin Viranşehir Mahallesi'nde yaşayan babası Yaşar ve annesi Ayla Çiğa'ya acı haberi vermeye giden Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri yetkililer, aileyi evde bulamadı. Dışarıda olduğu belirlenen aile bir gerekçeyle eve çağırıldı.

Ailenin, eve geldiğinde oğullarının şehit olduğunu anlamaması için askeri araçlar, ambulans ve askeri yetkililer sitenin önünden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve gelen 2 çocuklu anne- babaya acı haberin verilmesiyle birlikte sağlık ekipleri de eve girdi. Asker ve polisler 7'nci kattaki şehit evinin balkonuna Türk bayrağı asarken, şehit haberini alan bazı komşular da balkonlarını bayraklarla donattı. Ayrıca sitenin girişinde inzibatlar nöbet tuttu.

Çiğa Ailesi'nin 20 yıllık komşusu Mustafa Cigoğlu, şehit yüzbaşının çok mütevazi bir insan olduğunu ifade ederek, "Her yaz izinlerde gelirdi, selamlaşırdık, görüşürdük. Çok iyi bir insandı, çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Mükemmel bir insandı, çok cana yakın ve samimiydi. Hepimizin başı sağ olsun, çok üzgünüz" diye konuştu.

Ev kadını Nadiye ile evli olan ve 2 ay önce de Ahsen adını verdikleri kız çocukları dünyaya gelen Yiğitcan Çiğa'nın Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi. Çiğa, yarın ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verilecek. - Yetkililer

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'den Birlikte Diyarbakır'a Giden Yüzbaşı, Astsubay ve Uzman Çavuş, Birlikte Şehit Oldu (2) - Son Dakika


Advertisement