Kayseri KKTC 3'üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu: Türkiye'den Elektrik Nakli, Kuzey Kıbrıs'ta Kalıcı Çözüm... - Son Dakika
Güncel

Kayseri KKTC 3'üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu: Türkiye'den Elektrik Nakli, Kuzey Kıbrıs'ta Kalıcı Çözüm...

Kayseri KKTC 3\'üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu: Türkiye\'den Elektrik Nakli, Kuzey Kıbrıs\'ta Kalıcı Çözüm...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve kızı Resmiye Canaltay, Erciyes Kış Turizm Merkezi'ni ziyaret etti.

08.05.2016 15:32

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve kızı Resmiye Canaltay, Erciyes Kış Turizm Merkezi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye'den Kıbrıs'a elektrik enerjisi nakledecek projenin, elektriğin maliyetini düşüreceğini ve kalıcı olacağını söyledi.

Yeni Ufuklar Derneği Kayseri Şubesi'nin davetlisi olarak Kayseri'ye gelen KKTC 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve kızı Resmiye Canaltay, Erciyes Kış Turizm Merkezi'ni gezdi. Teleferiğe binen konuk Cumhurbaşkanı Eroğlu, Erciyes Kış Turizm Merkezi hakkında bilgiler aldı. Kayseri'ye her geldiğinde büyük mutluluk içerisinde olduğunu belirten Eroğlu, şöyle dedi:

"Yeni Ufuklar Derneği'nin davetlisi olarak geldiğim Kayseri'de eski günleri yad etme, akrabalarımı görme imkanım oldu. Kayseri halkından görmüş olduğum ilgi, beni son derece duygulandırdı. Benim aslım Kayserili. Her Kayseri'ye geldiğimde akrabalar ile buluşmak benim için onur vesilesidir. Kayseri çok güzel ve modern bir şehir. Şimdi de Erciyes'e geldik. Kayseri'ye gelip de Erciyes'e çıkmamak olmazdı. Kayseri denilince dedemi ve akrabalarımı hatırlıyorum, yıllar sonra akrabalarımı bulmak çok güzel."

TÜRKİYE'DEN, KUZEY KIBRIS'A ELEKTRİK ENERJİSİ

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a su temininden sonrası elektrik enerjisi nakledilmesi projesiyle ilgili değerlendirmede de bulunan KKTC 3'üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti:

"Proje henüz hayata geçmedi. Ancak, elektrik, deniz altından kablolar vasıtasıyla gelecek. Şu anda Türkiye'de bunun ihalesinin yapılmasını bekliyoruz. Elektrik ihtiyacımızı şimdilik kendi imkanlarımızla gidermeye çalışıyoruz. Ancak, maliyetleri çok yüksek, arıza olduğunda da karanlıkta kalmamak için kalıcı bir sisteme ihtiyacımız var. Türkiye'den gelecek enerjinin maliyetinin daha elverişli hem de kalıcı olacağını düşünüyoruz. Umarım bu projenin de hayata geçirildiğini göreceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri KKTC 3'üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu: Türkiye'den Elektrik Nakli, Kuzey Kıbrıs'ta Kalıcı Çözüm... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement