Kayseri Şeker Fabrikası Borsa İstanbul'un Denetimine Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Kayseri Şeker Fabrikası Borsa İstanbul'un Denetimine Açılıyor

Kayseri Şeker Fabrikası Borsa İstanbul\'un Denetimine Açılıyor

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker'i Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'un denetimine açmak için çalışma başlattıklarının müjdesini verdi.

20.06.2016 13:21

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker'i Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'un denetimine açmak için çalışma başlattıklarının müjdesini verdi.

Yeşilhisar İlçesi'ndeki iftar programına, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'ın yanı sıra, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. İftar programında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, programa katılanlara teşekkür ederek, "Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun. Büyük şeker ailesini bir iftarda daha buluşturmayı nasip eyledi. İnşallah nice Ramazanlarda ve bayramlarda tekrar beraber olmayı cenabı Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Şeker Fabrikasını büyütmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akay, şirketin devletin, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'un denetimine açılmasını sağlayacaklarını belirterek, "Bu sayede bundan sonra yönetime gelen hiç kimse istediği gibi çiftçinin hakkını gasp edemeyecek, sağa sola peşkeş çekemeyecek. Bütün faaliyetleri devlette denetler hale gelecek. Bu yönüyle de şirketin geleceğini kurtaracağız" diye konuştu.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz ise, bu günlere kolay gelinmediğini anlatırken 6 yıl önce batak olarak nitelendirilen nokta olduğu halde bugün sevindirici noktaya geldiğini anlattı. Akdeniz, "Bildiğiniz gibi geçenlerde Kayseri Şeker Türkiye'de ilk defa çiftçisini faizden kurtarma adı altında avans da verdi. Bunlar gerçekten çok güzel şeyler. Bu bir emek, gayret, bilgelik ve yöneterek yapma işidir. Bunun için huzurunuzda Hüseyin Akay ve yönetimine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Şeker Fabrikası Borsa İstanbul'un Denetimine Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement