Van'ın Çaldıran İlçesi'nde bulunan Kaz Gölü'nün korunması ve turizme kazandırılması projesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı'nca 1 milyon 107 bin lira ile desteklenerek hayata geçiriliyor. Proje Danışmanı Doç. Dr. Şenol Güzel, projenin hayata geçirilmesi ile bölgedeki doğal kaynakların değerlendirilmesi ve eko-turizme kazandırılması yönünde alternatif bir model oluşturacağını söyledi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin iştirakçisi olduğu 'Kaz Gölünün Korunması ve Turizme Kazandırılması Projesi' için proje danışmanı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Güzel ve Koordinatör Yardımcısı Peyzaj mimarı Gülçinay Başdoğan, projenin yürütüldüğü Çaldıran ilçesine giderek, koordinatör Murat Korkmaz'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çaldıran-Doğubayazıt arasındaki uluslararası karayolu kenarındaki Kaz Gölü sulak alanının yanında yaklaşık 75 dönümlük arazi üzerinde uygulanan ve 1 milyon 107 bin liraya mal olan proje alanında, yerli ve yabancı turistlerin Kaz Gölü sulak alanını seyrederek dinlenebilecekleri, lokanta ve kafe bulunuyor. Ayrıca, alanda su kuşlarının gözlemlenebileceği kuş gözlem kuleleri, süs balıklarını seyredebileceği balık havuzları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları, mini hayvanat bahçesi, kaya bahçesi, ahşap kamelyalar, barbeküler, çeşmeler ve piknik alanları yer alıyor.
Proje Danışmanı Doç. Dr. Güzel, projenin hayata geçirilmesi ile bölgedeki doğal kaynakların değerlendirilmesi ve eko-turizme kazandırılması yönünde alternatif bir model oluşturması bakımından örnek teşkil edeceğini söyledi. Doç. Dr. Güzel, "Doğal kaynakların eko-turizme kazandırılacağı bu projede, hedef kitle olan yöre halkının sosyo-ekonomik ve kültür düzeyinin arttırılması da amaçlanmıştır"dedi. - Van
Son Dakika › Güncel › Kaz Gölü Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.