Kaza Sonrası Can Pazarı - Son Dakika
Güncel

Kaza Sonrası Can Pazarı

Kaza Sonrası Can Pazarı

Şanlıurfa'da, Mısır Yüklü Kamyonuna Arkadan Çarpan ve Araç İçerisinde Sıkışan Tır Sürücüsü, İtfaiye, Sivil Savunma ve Sağlık Ekiplerinin Yaklaşık Yarım Saat Süren Çalışması ile Kurtarılabildi.

28.11.2010 02:05

Şanlıurfa'da, mısır yüklü kamyonuna arkadan çarpan ve araç içerisinde sıkışan TIR sürücüsü, itfaiye, sivil savunma ve sağlık ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması ile kurtarılabildi. Acı içerisinde kıvranan ve kazanın ardından verilen uğraş sonucu sıkıştığı yerden kurtarılan TIR sürücüsü, eller üzerinde havaya kaldırılan sedyeye yerleştirilerek ambulansa taşındı.

Kaza, saat 00.30 sıralarında Şanlıurfa- Mardin karayolunun 5. kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Mardin yönünden gelen 34 yaşındaki Halil T. yönetimindeki 33 EY 263 plakalı kömür yüklü TIR, Sırrın Mahallesi yakınlarında aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybederek, önünde sereden 41 yaşındaki İbrahim E. yönetimindeki 33 MKE 63 plakalı mısır yüklü kamyona arkadan çarptı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle TIR'ın ön tarafı kullanılamaz hale gelirken, kamyon kasasındaki mısırlar da yola döküldü. Karayolu ulaşıma kapanırken, çarpışma sesini duyarak dışarı çıkan vatandaşlar, durumu güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerine bildirdikten sonra araçta sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışma başlattı.

Vatandaşların ve ihbar üzerine olay yerine gelen polis ile sağlık ekiplerinin de çaresiz kalması üzerine sivil savunma ve itfaiyeden yardım istendi. Çağrı üzerine olay yerine gelen sivil savunma ve itfaiye ekipleri, tek yönlü olarak ulaşıma kapanan karayolunda TIR sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtarmak için çalışma başlattı. Ekipler, yaklaşık yarım saat süren çalışma sonunda sürücü Tonguç'u sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. Ancak, kapının açılmaması nedeniyle Tonguç; polis, sağlık ekipleri ve vatandaşlar tarafından el üstüne tutulup, havaya kaldırılıp eller üzerinde uzatılan sedyeye yerleştirilmesinin ardından hazır bekletilen ambulansa taşındı. Yaralı sürücü tedavi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilirken, yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kalan karayolu da yola dökülen mısırların temizlenip, araçların çekilmesinin ardından ulaşıma açıldı. Tedavisine başlanan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaza Sonrası Can Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement