Kazakistan Büyükelçisi, Niğde Üniversitesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kazakistan Büyükelçisi, Niğde Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Kazakistan Büyükelçisi, Niğde Üniversitesi\'ni Ziyaret Etti

Niğde Belediyesi tarafından yapılan Abilay Han Parkı'nın açılış törenine katılmak üzere Niğde'ye gelen Kazakistan Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'ü makamında ziyaret etti.

22.10.2013 17:40  Güncelleme: 17:39

Açılış ve bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Niğde'ye gelen Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Niğde Üniversitesi Rektörü'nü de ziyaret etti. Kazakistan'ın Nevşehir Fahri Konsolusu Halil Uluer ile Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu'nun da Büyükelçi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev'e eşlik ettiği ziyarette, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür üniversitemiz ile ilgili bilgiler verdi. Üniversitemizde 11 Ekim 2013 tarihi itibariyle 9 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Rektör Görür, "İnşallah bundan sonraki süreçte de Kazakistan da olan üniversitelere ilgimiz devam edecek" dedi.

Kendisinin de bir eğitimci olduğunu söyleyen Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev ise Niğde Üniversitesi'nin Kazakistan da bulunan üniversiteler ile olan işbirliğinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini ve bu işbirliklerinin artarak devam etmesini arzu ettiğini belirtti.

Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Büyükelçi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev'e öğrencilerimiz tarafından yapılan deri halı, üniversitemiz anı tabağı ve tanıtım malzemelerinden oluşan bir çanta hediye ederken Büyükelçi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev'de "daha nice anlaşmalara imza atmanız temennisiyle" diyerek Kazak deseni damgalı özel bir kalem ve bir kitap seti hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazakistan Büyükelçisi, Niğde Üniversitesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement