Kazan'a "Kahraman" unvanı verilişinin 7. yılı kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kazan'a "Kahraman" unvanı verilişinin 7. yılı kutlandı

Kazan\'a "Kahraman" unvanı verilişinin 7. yılı kutlandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin engellenmesinin sembol yerlerinden Ankara'nın Kazan ilçesine, TBMM tarafından "Kahraman" unvanı verilmesinin 7'nci yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

25.10.2023 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin engellenmesinin sembol yerlerinden Ankara'nın Kazan ilçesine, TBMM tarafından "Kahraman" unvanı verilmesinin 7'nci yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği önünde düzenlenen etkinlikte, bazı kimselerin ilçenin adını telaffuz ederken "Kahramankazan" ismini kullanmaktan imtina ettiklerini gördüğünü belirterek "O gün bütün Türkiye'de olduğu gibi biz de Kahramankazanlılar olarak, canımızı hiçe sayarak milli birliğimizi ve demokrasimizi korumak için sokağa çıktık. 15 Temmuz direnişi Türk tarihinin ender hadislerinden birisidir, hiç kimsenin bu büyük kahramanlık destanını küçümsemesine müsaade edemeyiz." dedi.

Sivil iradenin demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip çıktığını vurgulayan Oğuz, "Bizi o gece sokağa çıkaran güç Allah'a olan inancımız, vatanımıza olan sadakatimiz, demokrasiye olan bağlılığımızdı. Bu duyguların ve mücadelenin en çok yaşandığı yerlerden birisi de Kahramankazan olduğu için kahramanlık unvanı taltif edilmiştir." diye konuştu.

Dernek Başkanı Cafer Akın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan ilçe halkının, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde destansı mücadele verdiğini belirtti.

Akın, bu mücadele sonrasında, 25 Ekim 2016'da TBMM'deki tüm partilerin oy birliğiyle Kazan ilçesinin "Kahraman" unvanına layık görülerek isminin "Kahramankazan" olarak değiştirildiğini anlattı.

Kaymakam Abdullah Selim Parlar, şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı tören, duaların ardından mehteran gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazan'a 'Kahraman' unvanı verilişinin 7. yılı kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement