KCK/TM Davası İçin Cizre'de Kepenkler Kapatıldı - Son Dakika
Güncel

KCK/TM Davası İçin Cizre'de Kepenkler Kapatıldı

KCK/TM Davası İçin Cizre\'de Kepenkler Kapatıldı

PKK'nın Gizli Sivil Yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi Ana Davasına Diyarbakır'da Perşembe Günü Yeniden Başlanacak

11.01.2011 13:53

PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi ana davasına Diyarbakır'da Perşembe günü yeniden başlanacak. Dava nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün esnaf kepenk kapattı. BDP'liler duruşma günü Diyarbakır'da büyük bir miting düzenlemek için hazırlıklarını sürdürüyor.

PKK'nın gizli sivil yapılanması KCK/TM davasına 11 Kasım 2010 günü yapılan duruşmanın ardından 13 Ocak Perşembe günü yeniden başlanacak. Aralarında BDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu 104'ü tutuklu 152 sanığın yargılandığı davada sanıkların Kürtçe ifade vermek istemesi üzerine kriz yaşanmıştı. Duruşmalar Perşembe günü Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15'inci duruşmayla yeniden başlayacak ve 28 Ocak gününe kadar sürecek.

CİZRE'DE KEPENKLER KAPATILDI

KCK/TM davası nedeniyle Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün esnaflar kepenk açmadı. Fırın ve eczanelerin dışında tüm işyerlerinin kapalı bulunduğu ilçede kendilerine Demokratik Özgür Hareketi adını veren grup öğleden sonra bir yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüş nedeniyle güvenlik güçleri ilçede geniş güvenlik önlemleri alırken, Şırnak'tan takviye polis ekipleri gönderildi.

MİTİNG İÇİN 50 BİN ADET BİLDİRİ

Diyarbakır'da BDP'liler duruşmanın başlayacağı Perşembe günü İstasyon Meydanı'nda miting yapmaya hazırlanıyor. Mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri, belediye başkanları ile Demokratik Toplum Kongeresi Genel Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Aysel Tuğluk'unda katılacağı belirtildi.

Diyarbakır başta olmak üzere ilçelerde ve beldelerde dağıtılmak üzere 50 bin adet bildiri hazırlanarak dağıtılmaya başlandı. Yine kentin 50 ayrı noktasına "Dilimizi inkar edenleri yargılayalım, Demokratik Özerkliği kuralım" afişler billboardlara asılacak.

BDP'Lİ VEKİL VE BELEDİYE BAŞKANI BİLDİRİ DAĞITTI

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ile Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup BDP'li, Diyarbakır'da mitinge nhalkı davet etmek için bildiri dağıttı. Kürtçe olarak hazırlanan, 'miting çağrısı'başlıklı bildiriler kentin çeşitli mahallelerinde dağıtıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, krathaneleri ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, KCK/TM ana davasında tutuklu yargılananlara destek olmak için 13 Ocak günü İstasyon Meydanı'nda olacaklarını belirterek, mahkeme heyetinin Kürtçe'yi bilinmeyen bir dil olarak tanımlamasını kabul edilemez olduğunu söyledi. Siyasetçilerin, seçilmiş belediye başkanların, meclis üyeleri ve parti çalışanlarının sadece Kürt oldukları için tutuklu bulunduğunu ileri süren Kurbanoğlu, "Kürtçe'yi tanımayanlar yada tanınmayan bir dil olarak ifade edenlere 13 Ocak günü İstasyon Meydanı'nda ana dilimizle sesleneceğiz.

Biz tüm kesimlere diyoruz ki Kürtçe bir dildir. Kürtler bu dili konuşmaktadır. Bizler Kürtçe konuşmaya devam edeceğiz. Yalnız Kürt siyasetçileri içeride değil, Kürt sorunu çözülmeyene kadar tüm halkımız zaten hapistedir. Bunun için diyoruz ki devlet çözüm istiyorsa KCK ana davasında hiçbir suçu olmayan tutuklu yargılanan tüm arkadaşlarımızı serbest bırakmalıdır. Bu dava ile Kürt siyasetinin önünü kapatmak istiyorlar. Her şeye rağmen biz Kürtler bir kez daha diyoruz ki; Kürt analarının da Türk analarının da gözyaşları artık dökülmesin" dedi.

CHP'Lİ 2 GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DA İZLEYECEK

KCK/TM ana davasını Diyarbakır'da perşembe günü CHP'nin 2 genel başkan yardımcısının da izleyeceği belirtildi. Duruşmayı ayrıca yurtdışından parlamenterler, çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerinden görevlilerinde takip edeceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KCK/TM Davası İçin Cizre'de Kepenkler Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement