Kent Konseyi İş Güvenliğine Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi İş Güvenliğine Dikkat Çekiyor

Bursa Kent Konseyi (BKK) İş Hayatı Çalışma Grubu, iş sağlığı güvenliği yasası gereği işyerlerinde alınan tedbirler ve uygulamalardaki eksikliklere dikkat çekiyor.

16.10.2014 16:05

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, BKK İş Hayatı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporu kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) İş Hayatı Çalışma Grubu, 6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği Yasası kapsamında işyerlerinde alınması gereken tedbirler ve uygulamalardaki eksikliklerle ilgili rapor hazırladı.

Bursa Kent Konseyi (BKK) İş Hayatı Çalışma Grubu, '6331 Sayılı İş Sağlığı Güvenliği Yasası' ve 'Yapı İşlerinde Sağlık Güvenlik Yönetmeliği' gereği işyerlerinde alınan tedbirler ve uygulamalardaki eksikliklere dikkat çekmek için rapor hazırladı. BKK Başkanı Semih Pala, iş güvenliğini taraflara anlatabilmek ve sıkıntıları tespit edebilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Alınan tedbirler ve uygulamalardaki eksiklikler nedeniyle birçok işyerinin kapatıldığını anlatan Pala, BKK İş Hayatı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan raporu kamuoyu ile paylaştıklarını anlattı.

BKK İş Hayatı Çalışma Grubu Temsilcisi Hülya Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı iş müfettişlerince Bursa'da devam eden inşaatlarda denetimlerin başladığını söyledi. Erdoğan, "Çalışma grubu olarak işyerlerinde yapılan teftişler neticesinde işverenlerin iş durdurma veya para cezalarına uğramamaları için inşaat teftişlerinde sorgulanan hususları belirten bir liste hazırladık. Şantiyelerde alınacak tedbirler için faydalı olacağını düşündüğümüz bu listeyi Bursa Kent Konseyi aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi İş Güvenliğine Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement