Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle Azerilerin çoğunlukla yaşadığı Kars ve Iğdır'da anma törenleri düzenlendi.
Kars'ta Hz. Ali Çarşı Camisi önünde toplanan Azeriler, büyük boy Türk bayrağı açtı. Atatürk ve Hz. Ali posteri taşıyan binlerce kadın ve erkek Faikbey Caddesi'nden Merkez Ehlibeyt Işıklı Camisi'ne, buradan da Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüdü. Vali Günay Özdemir, MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Müftüsü Mehmet Genç, Caferilerin dini lideri Işıklı Camii İmamı Ahmet Erdem, kurum amirlerinin de hazır bulunduğu yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Matemi yansıtan siyah giysiler giyen gençlere bazı vatandaşlar sıcak çay, şerbet ve helva ikram etti. Bazı kadınların kucaklarında bebekleriyle katıldıkları anma törenlerinde Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı için gözyaşı akıtıldı. Sine döven gençlerin de yüksek sesle ağıtlara katılması herkesi duygulandırdı.
IĞDIR'DA İKİ FARKLI YERDE ANMA YAPILDI
Her yıl Zübeyde Hanım Bulvarı'nda ortak bir anma programı düzenlenirken, bu yıl Iğdır'da biri Asri Mezarlık'ta, diğeri Zübeyde Hanım Bulvarı'nda olmak üzere iki yerde anma programı yapıldı. Ehlibeyt Alimleri Derneği üyeleri Zübeyde Hanım Bulvarı'nda, Iğdır Din Adamları ve Ehlibeyt Mektebi Derneği'ne mensuplar ise Asri Mezarlık'ta toplandı. Din adamları arasındaki ayrışma Azeriler arasında tepkiye neden oldu. - Kars
Son Dakika › Güncel › Kerbela Şehitleri Kars ve Iğdır'da Anıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.