Keşan Kurtuluş Balosu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Keşan Kurtuluş Balosu Yapıldı

Keşan Kurtuluş Balosu Yapıldı

Kurtuluş Balosu 19 Kasım2011 Cumartesi günü akşamı Köşk Düğün Salonu'nda yapıldı.

21.11.2011 10:21

Saat 19.00'da Raif Perçin ve arkadaşlarının fasıl müziği eşliğinde başlayan yemekten önce bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan'ın Kurtuluşu nedeniyle geleneksel olarak düzenledikleri Kurtuluş Balosu'nu bu yılda yaptıklarını belirterek "89 yıldan beri huzur içindeyiz ilçemizde.Sınır bölgesindeyiz,her gün birçok başka ülke insanları Yunanistan'a geçmek isterken yakalanıyorlar.

İnsanlar neden başka ülkeye geçmek isterler ülkelerinde huzur yok ise. Bu bölgede birçok insan Batı Trakya'da, Bulgaristan'dan buraya göç etmiştir.1859'dan 1923'e kadar Balkan coğrafyası çok önemli çalkantılara sahne olmuştur.1919 Yunan işgalinden önce 1912 Bulgar işgali.Bu insanlar yıllarca çok şeyler çektiler ve şimdi yıllardan beri huzur içersindeyiz.Kendi bayrağımızın altında birilerinden emir almadan yaşamımız onurumuzla sürdürüyoruz. Altında yaşadığımız şu bayrağın değerini bilmek zorundayız. Bu önemli gecede sizlerin bir kere daha gününüzü kutluyorum" dedi.

Özcan'ın konuşmasının ardından Keşan Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gününün anlam ve önemini anlatan bir gösterisini sundu. Atatürk'ün canlandırıldığı ve siluetinin varlığı eşliğinde Atatürk'ün efelerle birlikte oynadığı ve 10.Yıl Nutku'nun da seslendirildiği gösteri büyük beğeni toplarken hemen ardından okunan 10.Yıl Marşı'da salonda bulunanlar tarafından okundu ve geceye büyük bir anlam kattı.

Daha sonra Keşan Belediyesi tarafından yeni oluşturulan Kent Orkestrası'nın konseri de büyük ilgi gördü.

Kent Orkestrası'nın konserinin ardından Keşan Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisini sundu.

Baloda daha sonra sırasıyla Keşanlı TSM Sanatçısı Nefize Özdemir, İsmail Özkan ve Hüner Coşkuner'de geceye katılanlara nefis müzik ziyafeti çektiler.

Gecede İsmail Özkan adlı sanatçının doğum günü de kesilen pasta ile kutlandı.

Keşan Kurtuluş Balosu'na Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu,Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,İlçe Seçim Kurulu Hakimi Mehtap Karslı, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Harun Çil ile siyasi parti temsilcileri,sivil toplum örgütü temsilcileri,il genel meclis üyeleri,belediye meclis üyeleri,muhtarlar ve1000'e yakın vatandaş katıldı.

Gece coşku içersinde 00.30'a kadar devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Kurtuluş Balosu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement