'Öğretmen Öküz' ve 'Öğrenci Eşek' Tartışması Büyüyor - Son Dakika
Güncel

'Öğretmen Öküz' ve 'Öğrenci Eşek' Tartışması Büyüyor

\'Öğretmen Öküz\' ve \'Öğrenci Eşek\' Tartışması Büyüyor

Edirne'de ilkokul öğrencilerine dağıtılan 'Öğretmen Öküz' ve 'Öğrenci Eşek' adlı kitaplarında öğrenci ve öğretmenlere hakaret etmekle suçlanan yazar suçlamaları reddetti.

06.04.2015 22:03  Güncelleme: 11:56

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan 'Öğretmen Öküz' ve 'Öğrenci Eşek' adlı kitaplarında öğrencilere ve meslek dallarına hakaret ettiği iddia edilen yazar Mevlana İdris, suçlamayı kabul etmedi. İdris, "Bir hayvanın kendi içersinde hayal kurma hakkına bile tahammül edemeyen bir zihinsel yapıyı ben çok anlamlı bulmuyorum" dedi. Yazar Mevlana İdris, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte ilkokul öğrencileriyle bir aya geldi. Yazar İdris, öğrencilere kariyerinden söz ederken kitaplarıyla ilgili bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Mevlana İdris, etkinlik sonrası kamuoyunda tepki çeken 'Öğretmen Öküz? ve 'Öğrenci Eşek' adlı kitaplarıyla ilgili açıklamada bulundu. Kitapların çocuklar için yazıldığını ve ana karakterlerinin hayvan olduğunu belirten İdris, şunları söyledi: "Bu hayvanlar bir hayal kuruyor. Kurdukları hayallerle ilgili bir takım davranışlar içersine giriyorlar. Bir hayvanın kendi içersinde hayal kurma hakkına bile tahammül edemeyen bir zihinsel yapıyı ben çok anlamlı bulmuyorum. Benim aklımdan bile geçmeyen bir şey, bana göre hakikatten bir zihinsel sefalet. Buradan bazı siyasi hesaplar da olduğunu zannediyorum. Bu tür şeyleri gündeme getirmeyi edebiyat dünyamız açısından bir vaka olarak nitelendiriyorum. Bu toplumun kitapla kurduğu ilişki zaten sorunlu bir ilişki. Daha birkaç gün öncesinde TÜİK verileri açıklandı. Toplumumuz günde 3 saat internet karşısında, 6 saat televizyon karşısında geçiriyor ve yıllık istatistiklere baktığımızda sadece 1 dakikayı kitap karşısında geçiriyor. Böyle bir toplumda kitaba hayvanların kurduğu hayaller üzerinden saldırmak, kitabın bir suç nesnesiymiş gibi gündeme getirmeye çalışmak ve benim yazdığım bir kitabı sanki Milli Eğitim yazmış gibi bir hava sunmak gerçekten benim anlam veremediğim bir olay."

"GERÇEKTEN ANLAMSIZ VE KOMİK"

Mevlana İdris, kitaplar yoluyla düş kurduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Ama bazıları ne yazık ki, bu düşümü bazı mesleklere hakaretmiş gibi yansıtmaya çalışıyorlar. Gerçekten anlamsız ve komik. Gerçekten bu ülkede yaşayan, eğitimle ilgilenen insanlara benim yakıştıramayacağım bir kalıp. Kitapları, çocukları, hayvanları sevelim. Kelimelerden, düşünceden, hayvanlardan ve hayvanların kurduğu hayallerden korkmayalım. Yeterince sorun var. Biz birde bunları yargılamaya başlarsak bir arpa boyu bile yol gitmemişiz demektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Öğretmen Öküz' ve 'Öğrenci Eşek' Tartışması Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement