KİK Başkanı Hamdi Güleç, 2023'e damga vuran olayların fotoğraflarını oyladı - Son Dakika
Güncel

KİK Başkanı Hamdi Güleç, 2023'e damga vuran olayların fotoğraflarını oyladı

KİK Başkanı Hamdi Güleç, 2023\'e damga vuran olayların fotoğraflarını oyladı

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hamdi Güleç, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği 'Yılın Kareleri' oylamasına katılarak, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin çektiği 2023'e damga vuran fotoğrafları inceledi ve oyladı. Güleç, deprem sonrası umudu simgeleyen bir fotoğrafı 'Deprem: Umut' kategorisinde seçerken, Gazze'deki acıyı ve zulmü yansıtan bir fotoğrafa da oy verdi. Ayrıca, haber, çevre ve yaşam, spor kategorilerindeki fotoğrafları da değerlendiren Güleç, geleceğin pehlivanları olarak nitelendirdiği bir fotoğrafa da oy verdi.

09.01.2024 15:33  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hamdi Güleç, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Güleç, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında 2023 boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek "haber", "çevre ve yaşam", "spor", " Gazze: Kanıt" ve " Deprem: Umut" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden sonra yapılan çalışmalarla sıkıntıların aşılabildiğini anlatan Güleç, "Deprem: Umut" kategorisinde Sergen Sezgin'in "116 saat sonra kurtarılan can" adlı fotoğrafını seçti.

"Gazze: Kanıt" kategorisindeki fotoğrafları inceleyen Güleç, "katliam ve zulmün unutulmaması için bir babanın yaşadığı acı ve çocuğun yaşadığı hazin sonun acı bir fotoğrafı" olarak nitelendirdiği Mustafa Hassona'nın "Veda" isimli fotoğrafına oy verdi.

Güleç'in "haber" kategorisindeki tercihi ise Mahmut Serdar Alakuş'un "Gökyüzü akrobasisi" adlı fotoğrafı oldu.

"Çevre-yaşam" kategorisindeki fotoğraflar arasından ise Alper Tüydeş'in "Kimler gelmiş?" adlı karesine oy veren Güleç, insanın saf ve samimi sevincini göstermesi nedeniyle söz konusu kareyi seçtiğini belirtti.

Güleç, "spor" kategorisinde, Özgün Tiran'ın "Pehlivan adayları" adlı fotoğrafını seçti. Güleç, adayların sempatik gözüktüklerini ifade ederek, onlar için "geleceğin pehlivanları olmaları" dileğinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KİK Başkanı Hamdi Güleç, 2023'e damga vuran olayların fotoğraflarını oyladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement