Kılıçdaroğlu'nun Açıklamalarına AK Parti'den İlk Tepki: İddialar Yalan - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Açıklamalarına AK Parti'den İlk Tepki: İddialar Yalan

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kılıçdaroğlu'nun bütün iddiaları yalan. İddialar çöktü." dedi.

28.11.2017 14:38  Güncelleme: 16:10

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı belgelerin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan sert tepki geldi. Turan, "Kılıçdaroğlu'nun bütün iddiaları yalan. Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı. İddialar çöktü." dedi.

"İDDİALAR ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMELİ"

A Haber'de konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın açıklamaları şöyle:

"CHP bir ana muhalefet partisi gibi değil adeta ABD'nin sesi radyosu gibi, FETÖ'nün sesi radyosu gibi hareket ediyor. Biliyorsunuz Bilal Erdoğan'ın bir kebapçıda çekilen fotoğrafı DEAŞ liderleriyle çekilen bir fotoğrafmış gibi servis etmişlerdi. Geçen hafta kendi partisinin açıklarını kapatmak için bir iddia ortaya attı. Az önce izledik Kılıçdaroğlu'nu. İddiaları çöktü, istifa etmeli. Ticari işlemeden kaynaklanan bir meseleyi gündeme taşıyarak güya Cumhurbaşkanımızı sıkıntıya sokmaya çalışıyor. Oysa avukatlarla da konuştum aldığımız bilgiler gösteriyor ki bütün iddiaları yalan, yersiz. Türkiye'ye döviz getiren, ticaretten kaynaklı sonuç olarak kar eden firmanın Türkiye'ye gelen parasını bırakın, dışarıya gitmiş gibi göstererek ne olduğunu bilmediğimiz bir takım kağıtlar elinde sallamaya başladı. Altını çiziyorum iddia ettiği gibi Türkiye'den dışarıya giden milyonlarca dolar para değil aksine Türkiye'ye gelen döviz, kazanılan para ve resmi olarak yapılan bir ticaretten bahsediliyor."

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında şunları söylemişti:

"1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti'nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Yönetim kurulu Sıdkı Ayan'dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011'de bu şirketi Kasım Öztaş'a devreder. Sıdkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş'ı tanıyor musun? Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 26-12-2011 Ziya İlgen 1.250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1.250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2.300 bin dolar."

Kılıçdaroğlu\'nun Açıklamalarına AK Parti\'den İlk Tepki: İddialar Yalan

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Açıklamalarına AK Parti'den İlk Tepki: İddialar Yalan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement