Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İlk Şeker Fabrikasını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İlk Şeker Fabrikasını Gezdi

Kılıçdaroğlu, Türkiye\'nin İlk Şeker Fabrikasını Gezdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ilk şeker fabrikası olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesi için CHP olarak Uşaklılara destek vereceklerini belirtti.

02.06.2012 18:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ilk şeker fabrikası olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesi için CHP olarak Uşaklılara destek vereceklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin müteşebbis girişimiyle kurulan ilk şeker fabrikası olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyareti sırasında fabrikanın tarihi ve mevcut üretim kapasitesi hakkında bilgiler aldı. Kılıçdaroğlu'na burada Şeker-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Kenan Tatar tarafından Uçak'ın en eski fotoğrafçılarından olan Özler ailesinin çektiği bir fotoğraf hediye edildi.

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın durumunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ilk şeker fabrikasının özelleştirilmemesi isteyen Uşaklıların taleplerinin haklı olduğunu söyledi. Bu fabrikanın özelleştirilmesinde sadece kar zarar ilişkisinin göz önünde bulundurulmasının doğru olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, fabrikanın tarihi misyonunun da göz önüne alınması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, CHP olarak Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesi için Uşaklılara destek olacaklarını beyan etti.

Gazetecilerin teröre ilişkin çözüm önerlerinin ne olduğu yönündeki sorusunu cevaplandıran Kılıçdaroğlu, "Şehit anaları her şehit haberinde 'Artık bu son olsun' diyor. Biz parti olarak kendimizce biz çözüm hazırladık. Bu konuyu Başbakan ile gidip görüşeceğim. Artık hiçbir kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Artık 'Analar ağlamasın' diyoruz. İktidar veya diğer partileri bizim çözüm önerimizi eksik bulabilir ve yetersiz görebilir. Önerilere açığız. Eksiklikleri tespit edersek bunları tamamlarız. Artık 40 yıldır devam eden terör sorununu bitmesini istiyoruz. Çünkü halk bunu istiyor. CHP olarak terör sorununun çözümü noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Kılıçdaroğlu, ziyaret sonunda Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın kurucusu Nuri Şekeri n torunu Mehmet Şeker ve kızıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdaoğlu, daha sonra Kanyon Festivaline katılmak üzere Uşak'tan Ulubey ilçesine hareket etti. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İlk Şeker Fabrikasını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement