Kimse Yok Mu Gönüllüleri Bangladeş'te - Son Dakika
Güncel

Kimse Yok Mu Gönüllüleri Bangladeş'te

Kimse Yok Mu Gönüllüleri Bangladeş\'te

Kimse Yok Mu gönüllüleri, bu yıl da dağıttıkları gıda paketleri ile bölge halkının yanında.

03.10.2012 14:20

Geçtiğimiz yıl Bangladeş'e yaptıkları battaniye ve nakdi yardımlar ile umut olan Kimse Yok Mu gönüllüleri, bu yıl da dağıttıkları gıda paketleriyle bölge halkının yanında.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllü iş adamları ve doktorlar bir çok kişinin yoksulluk nedeniyle zor şartlar altında yaşadığı Bangladeş'e ziyarette bulunarak, ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıttı. Ülkenin kuzeyinde iki farklı bölgede toplam bin aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştiren Kimse Yok Mu gönüllüleri, Bangladeş'li ihtiyaç sahiplerinin mutluluğuna ortak oldu.

İşsizlik ve kötü yaşam koşullarının hakim olduğu ülkede, Muson yağmurlarının etkisiyle kullanılabilir ve yaşanabilir toprak alanları da büyük ölçüde azaldığını dile getiren Kimse Yok Mu Yurt Dışı Yardımlar Sorumlusu Orhan Erdoğan, Aralık-Şubat döneminde ise ülkenin kuzeyinde sıcaklığın yaklaşık 5-10 derece düşmeşi sonucunda her sene onlarca insanın soğuktan öldüğünü kaydetti. Bu kötü yaşam koşulları sebebiyle Bangladeş'e karşı daha duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, ülkede özellikle battaniye, aş evi ve mesleki eğitim ihtiyacı olduğunu belirterek, gönüllüleri bağış yapmaya davet etti.

Bangladeş'e geçen yıl yaklaşık 6 bin adet battaniye yardımı yapıldı

Geçtiğimiz yıl da Bangladeş için seferber olan Kimse Yok Mu yardımseverleri, bölgede yaklaşık 6 bin adet battaniye dağıtımının yanı sıra ihtiyaç sahiplerine 113 bin TL'lik nakdi yardım yapmıştı. Yaklaşan Kurban Bayramı'nda bu yıl 70 ülkede 300 bin aileye ulaşmayı hedefleyen Kimse Yok Mu, kurban yardımları ile de Bangladeşli ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kimse Yok Mu Gönüllüleri Bangladeş'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement