Kipa Üst Düzey Yöneticileri 21'inci Yılı Sahada Kutladı - Son Dakika
Güncel

Kipa Üst Düzey Yöneticileri 21'inci Yılı Sahada Kutladı

Kipa Üst Düzey Yöneticileri 21\'inci Yılı Sahada Kutladı

Kipa yöneticileri, tüm Yönetim Kurulunu mağaza reyonlarına taşıyarak, bizzat müşterilere hizmet verdiler.

15.11.2013 11:09  Güncelleme: 11:20

Türkiye'nin önde gelen perakendecilerinden Kipa'nın üst düzey yöneticileri, Kipa'nın 21'inci yaş gününde yönetim kararlarının mağazalara nasıl yansıdığını ve müşteri memnuniyetine etkisini görmek için mağazalara indi. Kipa yöneticileri, tüm Yönetim Kurulunu mağaza reyonlarına taşıyarak, bizzat müşterilere hizmet verdiler.

Bir hafta boyunca müşteriye raflardan ürün getirmekten kasalarda çalışmaya, depodan sebze-meyve taşımaktan mağaza güvenliğine değin her alanda çalışan yöneticiler, müşterilerin önerilerine de kulak verdiler. Yeni dönemdeki planlara yansıyacak olan tüm bulgular; mağaza çalışmasının gerçekleştiği her günün ardından yöneticiler arasında konuşulup paylaşıldı.

İlki geçen yıl yapıldı

Geçen yıl başlatılan bu uygulama sayesinde yöneticiler bu yıl, geçen yıldan beri mağaza hizmetlerini geliştirmek için aldıkları 170 kararın ne derece etkin olduğunu değerlendirdi. "Hep Birlikte Mağazada Çalışıyoruz" anlamına gelen "Twist" adıyla bilinen etkinlik çerçevesinde, 50 yönetici gün boyu fiziksel işlerde çalıştı. Kipa Operasyonlar Direktörü Ewan McMahon mağaza müdürlüğünü üstlenirken, diğer yönetim kurulu üyeleri, kasadan reyonlara pek çok farklı görev aldı. Twist programına katılan Kipa CEO'su Jeff Adams, " Tesco, İngiltere'de ilk ekip Twist'ini yaptığında katılanlar arasındaydım. Bu hem ekip ruhunu geliştirme, hem de işimizin özünün mağazalardan ve müşteri memnuniyetinden geçtiğini hatırlamak için çok iyi bir yöntem" dedi.

Adams, "Geçen yıl yaptığımız Twist'te pek çok ufak noktayı geliştirme kararı aldık. Bu yıl çalışmaya başladığımızda, bunlardan pek çoğunun artık mağazalarda oturmuş olduğunu gördük. Elbette, bu yıl da müşterimize daha iyi hizmet etmemizi sağlayacak yeni yöntemler geliştireceğiz" diye ekledi.
Tesco'nun eski CEO'su Terry Leahy'nin başlattığı Twist, yöneticilerin mağazaları doğal haliyle incelemesini hedefliyor. Uygulamanın başladığı ilk yıl içinde, Twist yapan 3 bin yöneticinin, uygulamanın ardından işlerine bakış açılarının değiştiğini belirtmesinin ardından Twist uygulaması Tesco'nun aktif olduğu ülkelerin hemen hepsine yayıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kipa Üst Düzey Yöneticileri 21'inci Yılı Sahada Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement