''Ormanın hayaleti'' diye bilinen vaşak, fotokapana yakalandı - Son Dakika
Güncel

''Ormanın hayaleti'' diye bilinen vaşak, fotokapana yakalandı

Kırıkkale'de ormanlık ve dağlık alanlara yerleştirilen fotokapanlar tarafından, halk arasında ''ormanın hayaleti'' olarak bilinen koruma altındaki vaşak görüntülendi.

25.12.2023 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de yaban hayvanlarının envanterinin çıkarılması için ormanlık ve dağlık alanlara yerleştirilen fotokapanlara, halk arasında "ormanın hayaleti" olarak bilinen koruma altındaki vaşak takıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü'nce, dağlık ve ormanlık alanlardaki yaban hayvanlarının envanterinin çıkarılması içini farklı bölgelere fotokapanlar yerleştirildi.

Kırıkkale'de 'ormanın hayaleti' olarak bilinen vaşak görüntülendi

"ORMANIN HAYALETİ" OLARAK BİLİNİYOR

Halk arasında "ormanın hayaleti" olarak bilinen koruma altındaki vaşak, fotokapan tarafından görüntülendi. Geceleri avlanan bu kedi türü, hassas kulaklarıyla en düşük frekanslı sesleri bile duyarak, saklanabilme yeteneğiyle "ormanın hayaleti" olarak anılıyor. Doğada gözlenmesi oldukça zor olan bu tür etçil olup, yabani tavşan, kemirgenler, orta ve küçük memelilerle besleniyor.

Kırıkkale'de 'ormanın hayaleti' olarak bilinen vaşak görüntülendi

Fotokapanlara takılan vaşağın yanı sıra, karaca, tilki, yaban tavşanı, kurt ve domuz gibi yaban hayvanları da doğal ortamlarında görüntülendi. Yapılan araştırmalar neticesinde de farklı periyotlarla fotokapanların konumlarının yerleri değiştiriliyor. Doğa koruma ekiplerince, koruma ve kontrol, biyolojik çeşitlilik takibi ve biyolojik kaçakçılık önleme çalışmaları sürüyor.

\'\'Ormanın hayaleti\'\' diye bilinen vaşak, fotokapana yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ''Ormanın hayaleti'' diye bilinen vaşak, fotokapana yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement