Kırıkkale'deki yaban hayatı fotokapana yansıdı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'deki yaban hayatı fotokapana yansıdı

Kırıkkale'de kırsal alanlara yerleştirilen fotokapanlarla çeşitli yaban hayvanları doğal ortamlarında görüntüleyerek kayıt altına alındı. Fotokapanlar, kaçak avcılığın önüne geçmek, kota ve envanter çalışmaları yapmak amacıyla kullanıldı. Ayrıca, güvenlik ihtiyacı ile kullanan kişilere de hırsızlık ve talan engelleme konusunda büyük faydalar sağladı.

15.10.2023 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'deki yaban hayatı fotokapana yansıdı

KIRIKKALE - Kırıkkale'de kırsal alanlara yerleştirilen fotokapanlarla çeşitli yaban hayvanları doğal ortamlarında görüntüleyerek kayıt altına aldı.

Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kaçak avcılığın önüne geçmek, kota ve envanter çalışmaları yapmak amacıyla yaban hayvanı popülasyonunun yoğun olduğu bölgelere fotokapanlar kuruldu. Arazi şartlarında güvenliği sağlamak, yaban hayatını gözlemlemek ve türlerin gelişimini kayıt altına almak amacıyla kullanılan bir görüntüleme sistemi, bozkırın vahşi yaşamdaki birbirinden ilginç anlara da tanıklık etti. Fotokapanlara vaşak, karaca, kurt, tavşan ve porsuk takıldı.

Kırsal ve ormanlık alanlarda, dağlık bölgelerde ve sulak alanların yakınlarında kurulan fotokapanlar, araştırmacıların ve kamu kurumlarının araştırmalarına önemli bir boyut kazandırırken, güvenlik ihtiyacı ile kullanan kişilere de hırsızlık ve talan engelleme konusunda büyük faydalar sağlıyor.

Kırıkkale\'deki yaban hayatı fotokapana yansıdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'deki yaban hayatı fotokapana yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement