Kırıkkale Uyuşmazlıkta Arabuluculuk Dönemi - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Uyuşmazlıkta Arabuluculuk Dönemi

Kırıkkale Uyuşmazlıkta Arabuluculuk Dönemi

Uyuşmazlıkta arabuluculuk dönemiTarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden, ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir yöntem olan Arabuluculuk sistemi, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar tarafından Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine anlatıldı.

12.04.2016 21:37

Uyuşmazlıkta arabuluculuk dönemi

Tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden, ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir yöntem olan Arabuluculuk sistemi, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar tarafından Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine anlatıldı.

Kırıkkale Üniversite Hukuk Fakültesince düzenlenen Arabuluculuk seminerine Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Nurdan Ortaç ile öğrenciler katıldı. Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda Hukuk öğrenciler ile buluşan Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, öğrencilere arabuluculuk sisteminin 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle Hukuk sistemine dahil olduğunu, adalete hız kazandırması açısından önemli bir yer edindiğini söyledi. Dava sürecinin gerek ülkemizde, gerekse de dünyada 200-400 gün arası değişen bir sürede sorunları çözümlediğini belirten Öztatar, arabuluculuk sistemi ile bu sürenin çok kısa bir zamanda uyuşmazlıkların çözüme kavuştuğunun altını çizdi. Öztatar, "Arabuluculuk sisteminin hukuk sistemimize çok yeni dahil olmasına rağmen 2 bin 500'e yakın uyuşmazlığın yüzde 87'sini bir günden daha az bir zamanda çözüme kavuşturmuştur" dedi.

ADLİYELERDE ARABULUCULUK BÜROSU

Yıl sonuna kadar Türkiye genelinde bine yakın arabulucu hedeflediklerini söyleyen Hakan Öztatar, şu anda 59 ilde Arabuluculuk Bürosu kurulduğunu, yıl sonuna kadar tüm adliyelerde arabuluculuk bürolarını faaliyete geçireceklerini söyledi. Öztatar, "Arabuluculuk ekonomik bir sistem. Çünkü posta masrafı, harç, bilirkişi ücreti, keşif harcı gibi ücret yok. Şu anda çözümlediğimiz uyuşmazlık sayısı 2 bin 500'e yakın. Başarı oranımız ise yüzde 99. En yakın örneğine geçen hafta şahit olduk. 4 yıldır süren bir iş ve işveren arasındaki uyuşmazlıkta arabulucuya gitmeye karar alınmış ve 3 saatte anlaşmaya varılmış. İşçinin 4 yıldır alamadığı alacağını bir hafta içerisinde almış. En çok iş ve işveren arasındaki uymazlıklar sonrasında ticari uyuşmazlık, telif haklarına yönelik uyuşmazlıklar, tüketici haklarına yönelik uyuşmazlık, ölüme bağlı tazminatlar, tüm ticari davalar arabuluculuk konusunu oluşturuyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Uyuşmazlıkta Arabuluculuk Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement